Mardin'de hayvan hastanesi açıldı.

Mardin'de, sokak ve evcil hayvanların tedavi edilebileceği hayvan hastanesi açıldı.

Mardin'de hayvan hastanesi açıldı.

Mardin Büyükşehri Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan hayvan hastanesi açıldı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi arkasında bulunan ve içinde ameliyathane, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım ve acil ünitesi, dijital röntgen, ultrasonografi ile muayene, ameliyat öncesi ve sonrası bakım, hayvan yıkama ve kurutma odaları, yavrulu anne bölümü, karantina birimleri ve hayvan ambulansı bulunan hastane için açılış töreni düzenlendi.

Hayvan Hastanesi açılış töreninde konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, burada tedavi edilemeyen hayvanları yurt dışına bile gönderdiklerini söyledi.

Yaman, "Bu tesisi açarken bu bölgede bazı anlayışların da önüne geçtik. Vatandaşlarımız çağrı merkezlerimizi aradıklarında 'koşun gelin hayvanları toplayın' diyorlardı. Ama bu anlayışı yaptığımız çalışmalar ile bitirdik. Bizler inancımız ve adetlerimiz gereği beraber yaşadığımız ve bizlerin yükünü taşıyan hayvanları sevmemiz gerekiyordu. Fakat hiç bunun uygulamasını yapmamıştık. Şimdi bu durumu gerçekten ifade ettiğim cümledeki gibi bir duruma getirdik. İnanıyorum ki ilimizde canlı sevgisi, hayvan sevisi ve tabiat sevgisi devam edecek. Bizim burada çok güzel bir ekibimiz var. Biz bu ekiple başarıdan başarıya koşuyoruz." dedi.

Merkezin çalışmalarından da bahseden Yaman, "Biz burada hayvanlarımıza bakıyor ve tedavi ediyoruz. Burada tedavi edemiyorsak, uçakla büyükşehirlere yolluyoruz. Daha sonra ise sahiplendiriyoruz. Yurt dışına bile hayvan göndererek sahiplendiriyoruz. Bütün çalışmalarımızı ise hastanelerde yer alan teknolojileri burada barındırarak sağlıyoruz. Bu başarının ne denli gerçekleştiğinin bir göstergesidir. Bizler bu başarıyı katlayarak sürdüreceğiz." diye konuştu.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin geçirdiği aşamaları anlatan Sağlık İşleri Daire Başkanı Saffet Yavuz ise "İçinde bulunduğumuz bu alanda geçmiş belediyenin resmen sürgüne gönderdiği veteriner ve birkaç hayvan bakıcı bir stetoskop ve bir ateş ölçer haricinde bir şey yoktu. Hatta elektrik su bile yoktu. Sayın Valimiz ve Başkanımız destekleriyle bin 200 metre kanal kazmak suretiyle sorunları çözdük. Daha ilk günlerde bizlere sağlanan sonsuz güvenle en iyisini yaptık. Araçlarımızı yeniledik ve personel desteği aldık. Akabinde ise tıbbi cihazlarımızı yeniledik. Gerisi ise çorap söküğü gibi geldi.  Bugün hayvan hastanesinde ortez, protez, katarakt ve felçli hayvanlara yürüteç ve birçok operasyon gerçekleşiyor. Hemogram biokimya ultrason ve röntgen cihazımız mevcuttur." dedi.

Konuşmaların akabinde protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, merkezdeki çalışmaları yerinde inceledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 22:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER