Mardin’de Covid-19 tedavisi gören 5 hasta daha taburcu oldu

Türkiye, Coronavirus salgını ile mücadeleye devam ederken Mardin’de tedavileri tamamlanan 5 hasta taburcu oldu

Mardin’de Covid-19 tedavisi gören 5 hasta daha taburcu oldu

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınında vaka sayısı 3 milyon 700 bin 997’e, ölü sayısı 256 bin 362’ye ulaşırken, bugüne kadar iyileşen hasta sayısı bir milyon 227 bin 217 oldu.

129 bin 491 Coronavirus hastasının bulunduğu Türkiye’de ise can kaybı son 24 saatte 59 artarak 3 bin 520'e yükseldi.

 

Bin 338 hastanın yoğun bakımda bulunurken 707 kişi de solonum cihazına bağlı yaşıyor. Bugüne kadar 73 bin 285 hasta iyileşerek taburcu olurken Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının uyguladığı tedbir ve önlemler de sıkı şekilde uygulanıyor.

Mardin’de devlet ve pandemi hastanelerinde tedavileri süren toplam hasta sayısı şu ana kadar açıklanmazken bunlardan 5’i daha şifa bularak taburcu oldular.

Hastaneden ayrılan hastaların evlerinde 14 gün boyunca karantinada kalacakları öğrenilirken morallerinin yüksek olduğu görüldü.

 

Evlerine uğurlanan hastalar, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek şunları söylediler:

“Coronavirus testimiz pozitif çıktığında açıkçası biraz korktuk. Ama çok şükür şu an atlattık. Bu hastalıkta moral çok önemlidir. Çok mutluyuz. Rabbim kimseye yaşatmasın. Yetkililerin uyarılarını herkes dikkate alsın ve mümkün olduğunca evden çıkmayın. Bu hastalık ihmale gelmez, lütfen herkes ciddiyetin farkına varmalıdır.”

 

Bu arada Covid-19 nedeniyle Nusaybin’e bağlı Girmeli, Duruca ve Tepeüstü kırsal mahallelerinde uygulanan karantina sürüyor. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 22:34

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER