Mardin'de borç gerekçesiyle 7 caminin elektriği kesildi

Mardin’de aralarında merkezi ezanın da okunduğu Ulu Cami’nin de bulunduğu 7 cami ile hafızlık yurdunun, borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesildi, minareler ezansız kaldı.

Mardin'de borç gerekçesiyle 7 caminin elektriği kesildi
 Mardin merkez Artuklu ilçesinin en büyük camilerinden olan ve merkezi ezanın okunduğu Ulu Cami, tarihi Dinar Pamuk, Reyhani Cami ile Sadık Yay, Yüksel camileri ile hafızlık eğitiminin verildiği Menci Duyan Kur’an Kursu’nun aydınlatma ve ısıtma giderlerinden doğan borcu nedeniyle elektriği kesildi.

 

Dicle EDAŞ ekipleri tarafından elektriğinin kesilmesi üzerine halk mağdur olurken merkezi ezanında okunduğu Ulu Cami'nin elektriğinin kesilmesi ile tarihi kentte ilk defa camiler ezansız kaldı.

 

Camilerin bazı giderleri devlet ve belediyeler tarafından karşılanırken cami içinin ısıtılması konusunda ise farklı bir sayaç ve elektrik aboneliği gerekiyor ve ısınma giderleri cami bütçesinden karşılanıyor.

 

Camilerin elektriğinin kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, halkı Müslüman olan bir ülkede, camilerin bu durumlara maruz kalmasının çok ayıp ve utanç verici olduğunu belirttiler. İbadethane olan caminin elektriğinin kesilmesinin ve minarelerin ezansız bırakılmasının büyük bir vebal olduğunu ifade eden cami cemaati, devletin sadece camilerdeki aydınlatmaları değil, ısınma ve soğutma giderlerini karşılaması gerektiğini vurguluyorlar.

 

Konu ile ilgili görüşülen Dicle EDAŞ yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapıldığı takdirde paylaşacaklarını ifade ettiler. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 12:24

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER