banner113

Mardin’de Bayram Nedeniyle Ara Verilen Birinci Cadde 2. Etap Altyapı Çalışmaları Yeniden Başladı

Belediyesi ile Mardin Valiliği’nin yürüttüğü Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda başlayan ve birinci cadde esnafının isteği doğrultusunda bayram nedeniyle ara verilen Birinci Cadde 2.Etap Altyapı çalışmaları yeniden başladı.

Mardin’de Bayram Nedeniyle Ara Verilen Birinci Cadde 2. Etap Altyapı Çalışmaları Yeniden Başladı

               Daha önce Üçyol ile Eski Kız Meslek Lisesi arasında kalan kısımda altyapı çalışması tamamlanmış ve çalışmalara bayram nedeniyle ara verilmişti.Bayramın bitmesi nedeniyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Eski Kız Meslek Lisesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan bölümde parke taşlarını kazıyarak zemini temizledi. İkinci etap çalışmalarında öncelikle su ve kanalizasyon boruları yenilecek, yağmur drenaj hatları yerleştirilip, telekom ile TEDAŞ’a ait kablolar yer altına çekilecek.Son olarak ta parke taşları ile kaldırımların tamamı tarihi dokuya uygun bazalt taşı ile yenilenecek.

                Birinci Cadde esnafının bayram nedeniyle zarar görmemesi ve vatandaşların rahat alışveriş yapması için 2. etap çalışmalarına ara verdiklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, çalışmaları yerinde inceleyip vatandaşlarla sohbet ederek yapılacaklarla ilgili bilgi verdi.

                  Kendileri için Mardin’in kazanmasının önemli olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, “Mardin  tarihinin en büyük altyapı ve üstyapı çalışmalarını yapıyoruz.Göz boyamıyoruz, sorunları halı altına süpürüp pansuman tedbirlerle  halkımızı da kandırmıyoruz.Yerin altı çürümüş, şebeke tam bir hastalık yuvasına dönmüştü.Üstyapı da aynı şekilde; yollar kaldırımlar eskimiş yıpranmıştı.Yaptığımız çalışmalarla hem kendimiz hem de gelecek nesiller için pırıl pırıl tertemiz bir şehir inşa ediyoruz.Bu tarihi ve zorlu çalışmalarda halkımızın sabır ve desteğini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2012, 23:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
ebu ömer
ebu ömer - 12 yıl Önce

teker mahallesi 57/58/59 ve 60. sokaklar 13 aydır kazılı şekilde duruyor kurban bayramınada bizi kurban edip seneyemi atacaklar tüm yarım işleri ; yoksa tamamlayacaklar mı? tabi başkan rahat rahat arabasına binip evine gidebiliyor,hastası olsa(!) allah kimseye vermesin arabasıyla istediği hastaneyede götürüyor; ama bizler bırak hastalarımızı yaşlılarımızı ; kendim sağlam biri olarak yeniyol caddesine inmek için tıpkı londra olimpiyatlarındaki engellerle mücadele ediyorum..bizler hizmete karşı olan insanlar değiliz..çok mağduruz,halk mağdur,esnaf mağdur ...ama biraz bunları eleştirdiğimiz zaman ; yok siyasi yok bilmem örgüt sempetizmanı yok hamaset yapıyoruz ; bu nedenlede akparti milliyetçilerinin küfürlerine maruz kalıyoruz..hak arama ne zamandan beri suç oldu???bir proje planlı yapılır,her tarafı kaz ondan sonra bekle ki ne beklemek...!!!!tam 13(onüç) ay ...dile kolay bir sene birde 1 ay...
kimse kusura bakmasın artık sabır mabır istemesin kimse bizden;yapamıyorsan bırakıp gidersin.

SIRADAKİ HABER