Mardin’de “Barış Derneği” açıldı

Mardin’de kurulan Barış Derneği, düzenlenen törenle açıldı.

Mardin’de “Barış Derneği” açıldı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Barış Derneği için Kızıltepe Hububatçılar Derneği Konferans salonunda açılış töreni düzenlendi.

Derneğin bölgede yaşanan husumetleri sonlandırmak için aktif rol alacağını ifadeden Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan, katılımcılara teşekkür etti. 

Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Öter ise derneğin kurucu üyelerinin öz geçmişlerini okudu.

 Program sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydoğan, “Daha önce kendimce insanlık namına, insan hakları için barış mücadelemi verdim. İnşallah barışı sevenlerin desteği ile coğrafyamızdaki kanı ortadan kaldıracağız. Bölgemizde barışı hâkim kılacağız inşallah.” diye konuştu.

Derneğin Genel Başkan yardımcısı Öter de her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydederek şunları söyledi:

“Bütün siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşu yetkilerini, dün âlimlerini ve her kesimi davet ettik. Amacımız mahalleden tutun Türkiye ve yurtdışı da dâhil sözümüzün geçtiği her yerde kardeşlik, barış ve birlik için bu yola çıktık. İnanıyorum ki; bu yolda bize herkes destek verecek. Bu ticari bir iş değil, barış hepimiz için lazımdır. Huzura hepimizin ihtiyacı var. Herkesin desteğini istiyoruz.”

Programa Mardin Vali Yardımcısı Osman Demir, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Kızıltepe Gazeteciler Derneği Başkanı Faraç Çobanoğlu, din âlimleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 22:57

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER