banner113

Mardin'de Adaçayı Ekimine Başlandı

Mardin il Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Kadın Çiftçiler Eliyle Adaçayı Mardin’de” Projesi hayata geçirildi.

Mardin'de Adaçayı Ekimine Başlandı

“Kadın Çiftçiler Eliyle Adaçayı Mardin’de” Projesi kapsamında Artuklu ilçesi kırsalında 2 dekar arazide adaçayı dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğünde Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor 2020 Yılı Projesi kapsamında “Kadın Çiftçiler Eliyle Adaçayı Mardin’de” projesi Mardin merkez Artuklu İlçesi Eroğlu Mahallesinde hayata geçirildi. Kadın çiftçi Süreyya Demir’in 2 dekar arazisinde dikimini gerçekleşen adaçayı yetiştiriciliği ile il genelindeki İlçelere bağlı köylerde adaçayı yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlamak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Mardin il Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından bakanlık projesi hakkında yapılan açıklamada, “Proje amacımız; İlimizin adaçayı yetiştiriciliğine elverişli yörelerinde günün gelişen tekniklerine uygun olarak üretim yapılmasını,  Kadın çiftçileri bilinçli üretim ve bol ürün alınan çeşitlerle, daha az masraf ve emek harcanarak, daha çok ürün ve gelir elde edilmesini, buna bağlı olarak ülke ekonomisine katıda bulunmasını sağlamaktır. Ayrıca, İlçelerimize bağlı köylerde adaçayı yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlamak ve bu amaçla hem yöre çiftçisine hem de ülkemize gelir getirecek faaliyetler ile tarımsal kalkınmayı sağlayarak istihdam yaratmaktır. İlimizde adaçayı yetiştiriciliği ile ürün desenini arttırmaktır. Çiftçinin gelir düzeyini artırarak bölge ekonomisine katma değer sağlamaktır. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek kadın çiftçilerin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırmaktır. Projenin kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması amaçlanmaktadır.” Bilgilerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020, 23:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER