banner113

Mardin’de 4 Milyon TL’lik Katı Atık Bertaraf Tesisi Açıldı

Mardin'de 4 milyon TL mal olan katı atık bertaraf tesisi törenle hizmete girdi. 30 yıllık çöp sorununu çözecek olan tesislerden Mardin merkez olmak üzere toplam 26 ilçe ve belde faydalanacağı belirtildi.

Mardin’de 4 Milyon TL’lik  Katı Atık Bertaraf Tesisi Açıldı

      Mardin İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği'nce yapım ve işlemlerinin yapılacağı tesisin toplam maliyetinin 4 milyon 298 bin liraya mal olduğu, bunun yüzde 55'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 45'nin Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından karşılandığı kaydedildi. Mardin merkez Yeşilli Zeytinli Köyü Yolu üzerinde 70 dönüm araziye kurulan Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri açılış törenine Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

30 YILLIK ÇÖPÜ DEPOLAYABİLECEK KAPASİTESİ MEVCUT

 

        Törende bir konuşma yapan Mardin İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği ve Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, tesisin yapılmasında zor süreçlerden geçtiklerini kaydetti. Geçen ay Mardin'i ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a aktarma istasyonları yapımı ile ilgili taleplerini de ilettiklerini belirten Başkan Ayanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti." Tesisin birkaç eksiğin daha giderilmesi gerekir. Tesisimizin ana yolda buraya kadar yolunun Özel idaremizce yapımının elzem oldu. Çünkü 26 belediye ye hizmet sunacağından buranın acili yeti olduğu açıktır. Yine tesisimizin sondaj etüt çalışmalarım DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapmış olup burada bir su kuyusunun açılması için özel idaremizin desteğini beklediğimizi de ifade etmek isterim. GAP İdaresi ile yürüttükleri çalışma kapsamında tesiste kullanılacak araçlar ve diğer hizmetler için yatırım planına 2,5 Milyon TL ödenek koyduk. Bu ödeneklerde en kısa sürede tesisimize harcanması için gerekli çalışmayı gerçekleştireceğiz."

 

          Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise bu katı atık tesisi ile büyük şehir olmanın bir gerekliğini de yerine getirdiklerini söyledi. Daha temiz bir Mardin için herkesin el birliği içinde çalışması gerektiğine inandığını ifade eden Vali Ayvaz, "Artık büyük şehir denince Dargeçit'ten Derik'e, merkezimize kadar her tarafı kapsayan bir yasa ortaya çıkacak. Hizmetler daha güzel daha güçlü bir şekilde yerine getirilecek. Mardin'de güzel bir hava oluştu. Bir ivme oluşturdu. Düşünceler, vizyonlar genişledi. Mardin ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Yani sadece zaman ihtiyacımız var. Mardin'de yapılan yatırımlardan sonra iş adamlarımıza da azim ve kararlılık geldi." şeklinde konuştu. Vali Ayvaz, Mardin'de yatırım alanlarını genişletmek için özellikle organize sanayi bölgesini yeniden düzenlediklerini kaydetti.

 

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil İbrahim Metin ise 5 Haziran Dünya çevre günün önemine değinerek, yapılan tesisin çevre açısından ne kadar önemli olduğunu anlattı.

 

Daha sonra katı atık tesisi törenle hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER