banner113

Mardin’de 150 Kg Patlayıcı ve Mühimmat ele geçirildi.

Mardin il Jandarma komutanlığının 4 ilçe kırsalında icra ettiği operasyonlarda 150 kg Plastik Patlayıcı Madde, 105 mm’lik Obüs Mühimmatı ve çeşitli mühimmatların ele geçirildiği BTÖ mensuplarına ait sığınak ve barınak etkisiz hale getirildi.

Mardin’de 150 Kg Patlayıcı ve Mühimmat ele geçirildi.
 Mardin Valiliği tarafınan konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi;

04 Şubat 2019 tarihinde Mardin İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce, Mardin ili Artuklu, Dargeçit, Mazıdağı ve Ömerli ilçeleri kırsalında icra edilen “KILIÇ-106, ŞAFAK-107, TANZER-24 ve TOKAT-9”  operasyonları kapsamında BTÖ mensuplarına ait birçok sığınak ve barınak etkisiz hale getirilmiştir.  Ayrıca sığınak ve barınaklarda;

(150) kg Plastik Patlayıcı Madde,

(4) kg Amonyum Nitrat,

(1) adet Av Tüfeği,

(7) adet El Yapımı Patlayıcı Düzeneği Zamanlayıcısı,

(1) adet 105 mm’lik Obüs Mühimmatı,

(23) adet Kaleşnikof Fişeği,

(30) adet Fünye,

(1) adet Hedef Noktalayıcı ve Aparatı,

(2) adet El Dürbünü,

(140) adet pil,

(1) adet Cep Telefonu ile, BTÖ mensuplarına ait çok sayıda, gıda malzemesi, kıyafet ve örgütsel döküman ele geçirilmiştir.

Ele geçen malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile muhafaza altına alınmış, patlayıcı maddeler ise kontrollü olarak imha edilmiştir.

Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 19:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER