banner113

Mardin Valiliğinden, mayınlı alanlar hakkında vatandaşlar uyarıldı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

Mardin Valiliğinden, mayınlı alanlar hakkında vatandaşlar uyarıldı.

Suriye Arap Cumhuriyeti Kamışlı kenti ile sınır komşusu olan Nusaybin ilçemiz doğu-batı istikametinde yaklaşık 7 km’lik sınır hattı boyunca uzanmaktadır. İlçemizdeki yerleşim bölgeleri, Ülkemiz hudutlarının güvenliği gerekçesi ile oluşturulmuş olan mayınlı arazilerin oldukça geniş bir bölümü ile bitişik bulunmaktadır. Özellikle İlçenin güneydoğu istikametinde bulunan Yeşilkent ve Mor Yakup Mahalleleri sınır hattında bulunan mayınlı bölgeye sıfır konumdadır.

Son yıllarda; İlçe hududu boyunca uzanan ve mayınlı araziye yaya geçişini engelleyen tel örgülerin yıpranarak iş göremez hale gelmesi veya sökülmesi nedeni ile başta çocuklar olmak üzere bazı vatandaşlarımızın piknik yapmak, ot toplamak, hayvan otlatmak ya da oyun oynamak gibi gerekçelerle zaman zaman mayınlı arazinin bulunduğu bölüme geçiş yaptıkları görülmektedir.

Bu bağlamda; Nusaybin ilçemizde 2010 yılından bugüne kadar toplam 20 adet mayın bulunarak imha edilmiştir

İlçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği düşünüldüğünde; Çocuklar tarafından bulunarak hurdacılara satılmak üzere ikamet bölgelerine taşınması veya bilinçsizce bölgeye giren vatandaşlarımızın bu mayınlara basma ihtimali neticesinde telafisi mümkün olmayan yaralanma, can ve mal kayıplarına sebebiyet verebileceğinden, Nusaybin’de mukim vatandaşlarımızın mayınlı alanlar konusunda duyarlı bulunması, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşmaları halinde kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerinde yarar mülahaza edilmektedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 30.10.2013

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER