Mardin Umut Kervanından yetim çocuklara giyim hediye çeki

İnsani yardım faaliyetlerine devam eden Mardin Umut Kervanı, Yetim Giydirme Projesi kapsamında 60 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı hediye çeki dağıttı.

Mardin Umut Kervanından yetim çocuklara giyim hediye çeki


Yıl boyu yetim, muhtaç ve mağdur ailelere yönelik yardım çalışmaları gerçekleştiren Mardin Umut Kervanı, Covid-19 salgını nedeniyle yüzlerce aileye gıda paketi yardımı ulaştırarak nakdi yardımlarda bulundu. 

Dünya Yetimler Günü’nde yetimleri unutmayan ve onları çeşitli yardım paketleriyle sevindiren Umut Kervanı, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla “Yetim Giydirme Projesi” kapsamında 60 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı çeki dağıttı.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman, “İnsani yardım alanında yetim ve muhtaçlara destek olmak adına sürekli farklı çalışmalarla sahadayız, sahada olmaya çalışacağız. Bu gün, günler öncesi ön hazırlıklarını yaptığımız ‘Yetim Giydirme Projesi’ için bir araya geldik. Hastalıktan dolayı yetimleri birebir giydiremediğimiz için ‘giyim hediye çeki’ ve ‘ayakkabı hediye çeki’ hazırladık. Yetim Giydirme Projesinin ilk etabı olarak bu gün Mardin Umut Kervanından üç ekiple 60 yetim kardeşimize hem ‘giyim hediye çeki’ hem de ‘ayakkabı hediye çeki’ ulaştırdık. Rabbim gerek maddi kaynak sağlayan hayırseverlerden, tedarikçi gönüllülerimizden gerekse sahada sokak sokak kapı kapı dolaşan iyilik elçileri kardeşlerimizden razı olsun.” dedi.
Mardin Umut Kervanından yetim çocuklara giyim hediye çeki

Ayrıca bir hayırsever aracılığıyla bir aileye buzdolabı ve çamaşır makinesi tedarik ettiklerini belirten Akman, son olarak şunları söyledi:

“Yine hayırseverler aracılığıyla 20 muhtaç giydirdik, 25 aileye nakdi yardım ulaştırdık, bu gün de ilk etap olarak 60 yetim kardeşimize giyim ve ayakkabı hediye çeklerini ulaştırdık. Bu kardeşlerimizden kimi gidip alışverişini yapıp, sevinçlerini bizimle paylaştı. Rabbim nasip ederse Yetim Giydirme Projesi’nin ikinci etabında da onlarca yetim ve muhtacı vesilenizle giydirip sevindirmek istiyoruz. Hayırseverlerimizden katkı gelirse, bayram harçlığı projemizi de hayata geçireceğiz. En kalbi temennilerimle Rabbim sizden razı olsun, yaptığınız ve yapacağınız iyilikleri izzeti dergâhında kabul etsin. Şimdiden bayramınız mübarek olsun.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 01:34

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER