MARDİN UMUT KERVANI, OCAK-ŞUBAT AYLARINDA TOPLAMDA 112 BİN 690 LİRA YARDIM YAPTIKLARINI AÇIKLADI

Mardin’de insani yardım faaliyetlerini aktif yürüten Mardin Umut Kervanı, ocak-şubat ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

MARDİN UMUT KERVANI, OCAK-ŞUBAT AYLARINDA TOPLAMDA 112 BİN 690 LİRA YARDIM YAPTIKLARINI AÇIKLADI
 

Ocak-Şubat aylarında yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Mardin Umut Kervanı başkanı Fatih AKMAN, iki ay içerisinde Artuklu ve Yeşilli ilçelerinde 94 bin Tl değerinde ayni 18 bin 885 tl nakdi olmak üzere toplamda 112 bin 690 tl yardımda bulunduklarını belirtti.

AKMAN, Umut Evi projesi çerçevesinde 385 aileye 66 bin tl değerinde yapılan yardımın yanında 287 aileye de 5 bin 740 adet ekmek yardımının yapıldığını dile getirdi. Yine 14 aileye battaniye, 14 aileye halı, 36 aileye pardesü, 36 aileye ayakkabı, yüzlerce çocuğa oyuncak, 2 aileye ev eşyası yardımı da yapılan ayni yardımlardan olduğunu belirtti.

Akman, Ayni yardımın dışında, yine hayırseverlerin katkısıyla Bangladeş’in temiz suya hasret insanların olduğu köylerde de 2 adet su kuyusunun açıldığının altını çizdi.

Akman, son olarak yerelde üç aile için yaptığımız nakdi yardımın dışında Filistin’deki yetimler vakfı aracılığıyla gelirleri daha sonra yetimlere aktarılacak 40 adet zeytin ağacını dikmeye vesile olduklarını belirtti.

Akman, katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür ederek, açıklamasını nihayete erdirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 12:15

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER