banner113

Mardin Umut Kervanı, Nisan Ayında da Yüzlerce Aileye Umut Oldu

Mardin’in Artuklu ve Yeşilli İlçe merkezlerinde ve köylerinde düzenli insani yardım faaliyetlerini yürüten Mardin Umut Kervanı, salgından dolayı milletimizin ve ülkemizin zor günler geçirdiği Nisan ayında gerçekleştirdikleri faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Mardin Umut Kervanı, Nisan Ayında da Yüzlerce Aileye Umut Oldu

Nisan ayı içerisinde yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Mardin Umut Kervanı Sekreteri Abdurrahim ÖZGÜN,  Artuklu ve Yeşilli ilçelerinde  ikamet eden 39 yerli aileye ve 2 mülteci aileye 14 bin TL nakdi yardım yapıldı. Bu yardımların 13 bin 200 TL’si  Artuklu Ortaköy mahallesindeki üye ve gönüllülerimiz Umut Kervanı Ortaköy olarak 40 aileye ulaştırdılar.

Bire bir 201 aileye 19 bin 900 TL değerinde gıda paketi, yine hayırseverler aracılığıyla muhtaç aile listesi verme şeklinde de 50 aileye gıda paketi,  100 aileye de yine hayırseverler aracılığıyla gıda alışveriş çeki ulaştırıldı. 120 ailenin her birine haftanın dört günü toplamda 6 bin TL değerinde ekmek paketleri ulaştırıldı.

ÖZGÜN, bu itibarla Nisan ayında toplamda ulaştığımız 512 aileye birebir ulaştırdığımız ekmek paketi, gıda paketi ve nakdi yardım olarak toplamda 39 bin 900 TL yardım yaptıklarını belirtti.

Yardımlarından dolayı hayırseverlere teşekkür eden ÖZGÜN, milletimizin bu zor gününde düzenli olarak yetimlere ve muhtaçlara yaptığımız gıda yardımlarını Nisan Ayında Ramazan Faaliyetleri çerçevesinde icra ettik. Bunun yanı sıra, hayırseverlerden bize ulaşan nakdi bağışları bir kısmını gıda paketi çerçevesinde bir kısmını nakdi yardım olarak yetim, muhtaç ve salgın nedeniyle mağdur olmuş kardeşlerimize ulaştırdık. Umut olma adına zekat, fitre, sadaka ve infaklarını zor günde yetim, muhtaç ve mağdurlarla paylaşan hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz, dedi.

ÖZGÜN; “biz bir işi bitirdikten sonra başka bir işe koyularak, daima yetim ve muhtaçların derdiyle dertlenmeyi şiar edinmişiz. Gıda ulaştırmakta yetersiz kaldığımız kardeşlerimizin bilgilerini bize ulaşacak hayırseverlerle paylaşmak suretiyle inşallah bir şekilde onlara da gıda ulaştırmış olacağız. Dolayısıyla Mardin Umut Kervanı olarak Ramazan Gıda Çalışmamızı nihayete erdirdik diyebiliriz. Fakat önümüzde her yıl Dünya Yetimler Günü olarak yetimlere yönelik çalışmalara sahne olan 15 Ramazan var. Onunla ilgili yetimlere yönelik bayram şekeri paketi, Et Paketi gibi çalışmalarımız var. Bunlara sponsor olmak isteyen kardeşlerimiz bize başvurdu. Eğer yetim giydirme projemize de ben varım diyen hayırsever olursa, inşallah 15 Ramazan Dünya Yetimler Gününde yetim kardeşlerimizi sevindirmek adına yetim giydirme projesi için kardeşlerimize giyim çeki ulaştıracağız. Rabbim, şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm iyilikleri izzeti dergahında kabul etsin” diyerek sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 18:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER