Mardin SGK İl Müdürü Şahin’den Yapılandırma Duyurusu

SGK Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, Borçların yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak başvuruların 30 Haziran’da sona ereceği uyarısında bulundu.

Mardin SGK İl Müdürü Şahin’den Yapılandırma Duyurusu

7020 sayılı kanunla birlikte devlete borcu olan milyonlarca vatandaş için borçları yapılandırma fırsatı ortaya çıktığını hatırlatan İl Müdürü Şahin, SGK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan sigorta primi, emekli keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi borçları ve isteğe bağlı sigorta prim borçlarının 30 Haziran’a kadar yapılandırılacağını söyledi.

 

Yeniden yapılandırman yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirten SGK il müdürü Şahin, şunları söyledi: Bilindiği üzere 7020 Sayılı Kanun 27.05.2017 tarihinde kabul edilip yürürlüğe girmiştir. 31/03/2017 tarihinden önceki aylara ait olup 31/8/2017 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; Sigorta primi,  İşsizlik sigortası primi,  Sosyal güvenlik destek primi, İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, İdari Para Cezaları, Damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile 31/03/2017 tarihinden önceki aylara ait olup 27/5/2017 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan asgari işçilik farkları ve rücu alacaklarına ait her türlü borç asılları bu borçlara ait kanuni faiz ve gecikme tutarları yapılandırma kapsamına giren alacakları oluşturmaktadır.

 

6736 Sayılı Kanunla birlikte işveren ve sigortalılarımızın gecikme cezaları ve gecikme zamları silinip yerine cüzi miktarda enflasyon farkı hesaplanmış, vatandaşlarımızın yapılandırmalarının bozulması durumunda silinmiş olan bu zamlar yeniden hesaplanıp borçlara ekleneceği daha önceki basın duyurumuzda belirtilmiş olup bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın 7020 sayılı yasa kapsamında yapılandırmaya başvuru hakkı bulunmamaktadır. Ayrıca GSS alacakları ile 6770 sayılı Kanun Kapsamında Ertelenen; 2016 – 12. Ay 2017–1. ve 2.Ay Prim Tutarları da yapılandırma kapsamı dışında bırakılmıştır.

 

Yapılandırma kapsamında borç aslı ve borç aslına Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar için peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 18 taksite kadar (36 ay) ödeme imkanı getirilmiştir. Yapılandırma başvurusu yapan vatandaşlarımız 60 günden fazla cari prim borcu bulunmamaları kaydıyla ilk taksitlerini yatırdıktan sonra sağlık yardımından yararlanabilecek, işverenlerimiz cari dönem prim borçlarını ödemek şartıyla sigorta prim teşviklerinden yararlanabilecek, borcu yoktur yazısı alabilecek, Borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır.

 

Yapılandırmaya başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın 30.06.2017 tarihine kadar müracaatlarını elden ya da posta ile yapmaları gerekmektedir. İşverenlerimiz e-sigorta kanalıyla, Bağ-Kur sigortalılarımız e-devlet üzerinden Yapılandırma Öncesi Borç Tutarları İle Yapılandırma Sonrası Ödeme Planlarını görüntüleyebilmektedirler. İşverenlerimiz ayrıca e-sigorta üzerinden başvuru yapabileceklerdir.


Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 01:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER