Mardin Millet Vekili Miroğlu, Sultanköy'de Mevlid okuttu.

Milletvekili Miroğlu, Devletin Bekası milli birlik ve beraberliğin güçlenmesi ve şehitler için Sultan Şeyhmus ziyaret köyünde Mevlid-i Şerif okuttu.

Mardin Millet Vekili Miroğlu, Sultanköy'de Mevlid okuttu.

Etkinliğe binlerce kişi katılırken okunan Mevlid’in ardından Sultanköy’de katılımcılara yemek verildi.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Miroğlu tarafından düzenlenen Mevlid programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, Mardin Valisi ve Belediye başkan vekili Mustafa Yaman, vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, AK Parti İlçe Başkanları, muhtarlar, iş adamları, Muhtarlar, bazı Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kanaat önderleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin Müftüsü Çiçek’in vatanın birlik ve bütünlüğü için şehit olmuş tüm asker, polis, güvenlik korucuları ve vatandaşlar için dua ettiği Mevlid etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Milletvekili Miroğlu Mevlid etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Bu güzel günde hep beraber olduk. Dualarımızı ülkemizin birliği için yaptık, ülkemizin uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için yaptık, Allah hepinizin hayrını kabul etsin. Elbette birlik ve dayanışmanın çok konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz ama bunun bir anlamı olmalı, buna bir anlam katmamız lazım. Birlik ve dayanışma derken; her birimize ayrı ayrı düşen vazifeleri arada bir bu güzel topluluklarla din alimlerimizi, hocalarımızı dinleyerek hatırlamamız lazım bu kanaatteyiz. Bu yüzden sizleri bu Mevlidimize davet ettik, icabet ettiğiniz çok teşekkür ediyoruz.

 

Batılı emperyalistlere, zorbalara çıkarılacak faturamız var elbette

Tarihi dönemlerde milletler ve halklar maalesef doğru tercihler yapmadıkları zaman başları ciddi bir biçimde belaya girer. Bugün Ortadoğu’nun içinde bulunduğu durum aslında budur. Evet batılı emperyalistlere, zorbalara çıkarılacak faturamız var elbette. Onlar yüzyıl önce bu bölgeyi şekillendirmek istediler, dizayn etmek istediler, şimdi aynı şeyi tekrarlamak istiyorlar ve bir dirençle karşılaşıyorlar. Bu direnç aslında halkın direncidir aslında, Arap'ın, Kürt'ün, Türk'ün, Türkmen’in, Ezidi’nin, Süryani’nin direncidir.

 

“Bölge yüzyıl önce bıraktıkları gibi değil artık.”

Çünkü bölge hiçte yüzyıl önce bıraktıkları gibi değil artık. İnsanlar adalet, hak, hukuk, demokrasi, eşitlik istiyor. Ama bunların hiçbirisinin farkında değil. Ne Washington ne de Brüksel dünyaya dizayn veren zorbaların farkında ama biz farkındayız.  Ve bu farkındalıkla milletimize, halkımıza her zaman şu çağrıyı yapıyoruz ne olursunuz siyasi partilerin arasındaki farkların hiçbir önemi yok, böylesi bir dönemde yani Türkiye'nin beka savaşı verdiği bir dönemde bütün bu farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birlik ve beraberliğimiz için, bu ülkenin bekası ve sürekliliği için hep beraber omuz omuza verebileceğimize inanıyoruz.

Halkımızın bundan sonra hiç değilse yaşadığı felaketleri bir sorgulayıp, hafızasına bakıp siyasi tercihlerini buna göre yapması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla bir ülkede siyasi önderlik bugün Türkiye’de olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu önderlik ne kadar güçlü olursa olsun bu önderlik halk ile bütünleşmediği zaman çok fazla bir anlam ifade etmez. Sizi, halkımızı yürekten bu önderliği boşu çıkarmamaya, arkasında durmaya davet ediyorum izninizle.

 

“Sultan Şeyhmus türbesine her türlü desteği vereceğimiz”

Tabi ki hocamız Sultan Şeyhmus türbesinin manevi ağırlığının, kıymetini ifade etti. Bende tabi ki burada ifade edilenlere yürekten katılıyorum.  Vefat eden oğlum Zerdeşt’i defalarca bu türbeye getirerek Allah’tan ona şifa diledik. Şimdi görüyorum ki türbemiz bu misyonunu hiç kaybetmemiş ve yüzyıllar boyunca hiç kaybetmeyecek, yüzyıllar boyunca devam edecek inşallah. İnsanlar burada Allah’a, Peygamber’e daha yakın olmak için mutlaka her hafta sonu kitlesel olarak gelmeye devam edecekler. Burada gördüğümüz manzara gerçekten çok güzel. Buradaki arkadaşlar bir dernek yapılanmasından bahsediyor böyle bir şey olursa Sultan Şeyhmus’un daha iyi şartlara kavuşması için Sayın Valimiz, Diyarbakır Milletvekilimiz değerli kardeşim Galip Ensarioğlu'da burada, Sultan Şeyhmus'a bütün bölgeye hitap ediyor tabii ki, Türkiye'nin dört bir yanından insanlar geliyor ama her şeyden önce tabi Diyarbakır ve Mardin halkının çok geldiği, her hafta sonu burada ibadete durduğu Allah'a dua ettiği bir  türbemiz bu vesileyle, burada bundan sonra yapılacak düzenlemelere her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum.'' Dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 23:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER