banner113

‘Mardin Kalesi’ İçin İmza Kampanyası Kampanyası Büyüyor!

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin “Mardin Kalesi Mardin halkınındır” şiarıyla başlattığı imza kampanyası gün geçtikçe büyüyor.

‘Mardin Kalesi’ İçin İmza Kampanyası Kampanyası Büyüyor!

Mardin Kalesi’nin halka açılması için yurttaşlara bildiriler dağıtılarak, yurttaşlardan imzalar toplatıldı.

 1980 yılından beri Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen Mardin Kalesi’nin sivil halka açılması için “Mardin Kalesi Mardin halkınındır” şiarıyla Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin başlattığı ve 70 Sivil Toplum Örgütü’nün destek verdiği imza kampanyası halka duyurulmasından sonra, birçok kesimle görüşler devam ediyor. Mardin Kalesi’nin bir an önce sivillere açılması için başlatılan kampanyaya destek verilmesi için Mardin’in Artuklu ilçesindeki 1. Caddede imza toplandı ve kalenin halka açılmasını anlatan broşürler dağıtıldı.

  Aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Daire Başkanları Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ve belediye çalışanlarının yer aldığı kampanya çalışmasında, esnaflar ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında eş başkanlar, kampanyaları hakkında yurttaşları bilgilendirdi. Eş başkanlar, Mardin halkının büyük desteğiyle Mardin Kalesi’ni sivillere açılmasını ve turizmin canlanması için yaptıkları çalışmaya destek verilmesini istedi.

 

Cadde’deki tüm esnaflar, “Mardin Kalesi Mardin halkınındır” kampanyasına destek vererek, tüm Mardin halkının bu kampanyaya sahip çıkması için bu çalışmada aktif olarak yer alacaklarını söyledi. Yurttaşlardan kampanya için imzalar alınarak, bildiriler cadde boyunca dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 00:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER