banner113

Mardin İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Tarafindan İstihdam Toplantisi Yapildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3.Olağan Toplantısı Mardin Valiliği Dara Toplantı salonunda Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında gerçekleşti.

Mardin İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Tarafindan İstihdam Toplantisi Yapildi
İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcisi toplantıda il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının değerlendirmesine yönelik bilgileri paylaştı.
2020 yılı 2. çeyreğinde engelli bireylerin ve eski hükümlülerin iş gücüne kazandırılması için desteklenen projeler kapsamında 19 engelli ve 15 eski hükümlü projesi olmak üzere toplam 34 proje kurula sunuldu.
İŞKUR’un aktif iş gücü projelerinden 2020 yılı içinde 60 Kurs Programında 1775 kişi ile 183 İşbaşı Programından  2063 kişi  olmak üzere toplam aktif iş gücü programlarından 3838 kişi yararlandı.
Pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneğine başvuran 1091 firmanın 10.885 çalışanı bu ödenekten yararlandırılması sağlandı.
Ayrıca İlimizde çeşitli firmalarda çalışan ve  pandemi döneminde  ücretsiz izne ayrılan 6406 kişi nakdi ücret desteğinden yararlandırılmıştır.
Salgın döneminde aktif iş gücü programlarıyla işverenlerimize destek vermeye devam edileceği bilgisi veren İşkur İl Müdürü Mehmet Akın, İlimiz Savur İlçesinde açılan 2500 kapasitelik Akar Tekstilde son bir ayda 330 kişinin iş başı programlarımızdan yararlandığı ve istihdamı önceleyen firmalara her türlü destekten yaralandırılması konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.
Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020, 15:12

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER