Mardin Havalimanından uçuşlara ara verildi

Yeni Koronavirüs (COVID-19) sebebiyle Şehirlerarası otobüs yolculuklarında başlatılan seyahat kısıtlamalarının ardından uçak seferlerine seyahat kısıtlaması getirildi. Sadece 14 Şehre uçuşlara izin verilirken Mardin’e uçak iniş-kalkışlara ara verildi.

Mardin Havalimanından uçuşlara ara verildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında COVID-19 salgınına karşı kamu sağlığını korumak adına Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda tüm dış hat uçuşlar daha önce geçici olarak durdurulmuştu. Yeni alınan kararla İç hat uçak seferlerine ise kısıtlama getirilerek yolcuların valilik izniyle seyahat edebilme uygulamasına geçildi. Bu kapsamda Türk Hava Yolları 14 büyük şehir’e haftanın belli günlerinde sefer düzenleyecek. Alınan yeni kararlara göre Seyahat İzin Kurulu’ndan Seyahat İzin Belgesi almış yolcular bu uçuşlara kabul edilecektir.

 

“Uçuş Yapılacak Şehirler ve Günler”

29 Mart 2020 saat 00.01 (TSİ) itibariyle iç hatlarda yalnızca Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van seferleri yapılacak ve diğer seferler ikinci bir duyuruya kadar geçici bir süreliğine durdurulduğu açıklandı.

14 Şehre yapılacak yeni uygulamada, diğer 13 şehirden sadece İstanbul’a sefer yapılacak ve İstanbul ile Ankara arasında her gün İstanbul - Adana, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Trabzon ve Van arasında Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günü, İstanbul – Erzurum ve Samsun arasında Çarşamba, Cuma ve Pazar günü, İstanbul –Kayseri, Konya ve Malatya arasında ise Çarşamba ve Pazar günleri karşılıklı seferler yapılacak.

 

“Seyahat belgesine sahip olanlar bilet alabilecek”

THY tarafından yapılan açıklamada, Açıklanan 14 şehre yapılacak iç hat uçuşlarda tüm yolculardan seyahat izni aldıklarına dair belge talep edileceği ve Seferlere seyahat belgesine sahip olanlar bilet alabileceği belirtildi.

 

“Koronavirüs kaynaklı uçuş iptalleri”

THY tarafından yapılan açıklamada şu bilgilendirmelere yer verildi;

Değerli misafirlerimiz,

Yeni koronavirüs (COVID-19) küresel salgını sebebiyle uçuşlarımızda önemli düzenlemelere gidilmiştir.

27 Mart 2020 saat 23.59 (TSİ) itibarıyla tüm dış hat uçuşlarımız geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

29 Mart 2020 tarihinde hiçbir iç hat seferi yapılmayacaktır.

30 Mart 2020 itibariyle iç hatlarda yalnızca Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van uçuşları kısıtlı şekilde gerçekleştirilecek olup diğer tüm iç hat uçuşlarımız geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

29 Mart 2020 saat 06:00 (TSİ) itibariyle iç hat uçuşlarımızda tüm yolcularımızdan Seyahat İzin Kurulu tarafından düzenlenen Seyahat İzin Belgesi talep edilecektir. Seyahat İzin Belgesi bulunmayan yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir.

Yurtiçi seyahatlerde İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeye uygun olarak web sitemiz ve mobil uygulamalarımız üzerinden bilet satışı ve check-in işlemlerine 17 Nisan 2020 tarihine dek ara verilmiştir. Seyahat İzin Belgesi bulunan yolcularımıza bilet satışları havalimanlarında bulunan satış ofislerinde gerçekleştirilecek olup, check-in işlemlerinizi havalimanlarında bulunan check-in kontuarlarımıza Seyahat İzin Belgeniz ile birlikte başvurarak yapabilirsiniz.

İç hat uçuşlarımızda Seyahat İzin Belgesi ile seyahat edecek yolcularımızdan belge sahibi olanların kalkış saatinden en az 2 saat, olmayanların ise işlemlerini tamamlamak üzere 4 saat önce havalimanında hazır bulunmaları gerekmektedir.

17 Nisan'a kadar gerçekleştirilecek iç hat seferlerine ait tarife detaylarını görmek için tıklayın.

17 Nisan'a kadar gerçekleştirilecek uçuşlarda tek yön 325 TL, aktarmalı 549 TL sabit fiyat uygulaması yapılacaktır.

Saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 01:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER