banner113

Mardin GYC'nin Yeni Başkanı Abdulkadir Üründü Oldu

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Gazeteci/Yazar Abdulkadir Üründü cemiyetin yeni başkanı seçildi.

Mardin GYC'nin Yeni Başkanı Abdulkadir Üründü Oldu
Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) binasında yapılan kongreye Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Kongrede divan seçimi, açılış konuşmaları ve faaliyet raporunun açıklanmasından sonra denetim kurulu raporu okunarak kabul edildi.
Tek listeyle girilen seçimde Abdulkadir Üründü, Mehmet Nezir Güneş, Halil İbrahim Sincar, Mehmet Salih Keskin ve Mehmet Arif Altunkaynak yönetim kuruluna seçilirken Ekrem Arslan ise Onursal Başkanlığa seçildi.

“Yeni projeler için hazırlıklarımızı tamamladık”
Kongrede bir konuşma yapan cemiyetin eski Başkanı Nezir Güneş, “Gazeteciliğin zor bir meslek olduğu hepimizin malumu. Zor şartlar altında ve zor koşullara karşılık mesleğimizi icra ediyoruz. Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti olarak Mardin'de faal durumda olan ilk dernek olarak yıllardır bu zorluklara rağmen birlik ve beraberliğimizi hiç bozmadık. Bu süre zarfında baskı ve sansüre uğrayan düşüncesine ve kurumuna bakılmaksızın kim olursa olsun yanında olduk, destek verdik. Ülkenin bu kritik eşikte devam eden çözüm sürecinin her zaman yanında olduğumuzu yaptığımız haberlerle gösterdik. Savaş dilinden çok barış dilini haberlerimize yansıttık. Gazeteci arkadaşlarımızın özlük haklarını korumak için birçok alanda görüşmeler yaparak yıpranma payından, internet sitelerinin yasal yapısına kadar birçok uygulama için gerekli yerlere raporlar sunduk. Medya Meclisimizde ağırladığımız birbirinden farklı kişi ve kişilerle güzel sohbetler düzenledik. Hazırlıklarını bitirdiğimiz ve kısa süre içinde kamuoyuna paylaşacağımız Mardin Starları ile haber ve fotoğraf yarışmaları ile birbirinden güzel projelere imza atacağız. Bu anlamda ilimizin faal durumdaki ilk derneğimizin hem kurucu başkanlığını hem de iki dönemdir başkanlığını gururla yaptım. Hareketin olduğu yerde bereketin de olacağına olan inancımla cemiyet başkanlığını benden daha iyi bir şekilde yerine getireceğine inandığım kardeşim Abdulkadir Üründü'ye devir etmenin onurunu yaşıyorum. Toplumda barış ve topluma örnek bir kurum olarak hep yolumuza devam ettik. Dün olduğu gibi yarında kimse merak etmesin bizim birliğimiz hiçbir zaman bozulmaz. Derneğimizin kurulmasında ve bugüne kadar yönetimde görev yapan bütün gazeteci dostlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Görev dağılımı yapıldı
Yönetim kendi arasında yaptığı görev dağılımında ise Abdülkadir Üründü yönetim kurulu başkanlığına, Halil İbrahim Sincar ve Mehmet Salih Keskin başkan yardımcılığına, Mehmet Arif Altunkaynak dernek saymanlığına ve Mehmet Nezir Güneş de dernek sekreteri oldu. Dernek yönetim kurulunun asil üyelerinin yanında yedek üyeler ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeler seçildi.
Üründü, kardeşlik hukukuna dikkat çekti

Kongrenin sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan cemiyetin yeni başkanı Abdulkadir Üründü de uzun yıllara dayanan kardeşlik hukuku içinde birlikteliklerini bu güne kadar sürdürdüklerini ve sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Mesleğimiz için 'Biz' Olacağız

Üründü, “Kardeşlik hukuku içerisinde yetki ya da makam sorunumuz bu güne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak. Nezir kardeşimin de belirttiği gibi bugüne kadar yaptığımız çalışmaları hep birlikte yaptık. Hiç bir zaman aramızda 'Ben'lik öne çıkmadı, her zaman 'Biz' dedik. Yeni dönem de de 'Biz' yani 'Biz' basın emekçileri demeye devam edeceğiz. Yeni dönemde de hep birlikte üzerine katacağımız yeni projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerek yerel alanda cemiyet olarak, gerekse de yüksek istişare kurulu üyeliğinde bulunduğumuz ulusal alandaki Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde meslektaşlarımızın hak ve hukuklarını savunma devam edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Mardintime ailesi olarak Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin
yeni başkanı Gazeteci/Yazar Abdulkadir Üründü kardeşimizi tebrik eder yeni çalışmalarında başarılar dileriz.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 07:49

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER