Mardin Güvercin Festivali Coşkulu Bir Şekilde Düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni festivaller kazandırmaya devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, “Mardin Güvercin Festivali” düzenledi.

Mardin Güvercin Festivali Coşkulu Bir Şekilde Düzenlendi

Vali/Mardin Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımları ile Mardin Güvercin Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Yaman’ın yanı sıra Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, siyasi parti ve stk temsilcileri, kurum müdürleri, daire başkanları ve vatandaşların yoğun katılımı ile festivalin açılışı yapıldı. Yaman ve beraberinde ki heyet ile festivalde sergilenen güvercinleri gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Mazruna Gösteri Topluluğu’nun yöresel oyun gösterisinin ardından konuşmalara geçildi.

Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, festivalde yaptığı konuşmada, Mardin’in artık güven ve huzur şehri olduğunu vurguladı.

Yaman, “Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bu sokaklar ve caddeler de kimse yoktu. Mardin’de kimse yoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Gördüğünüz gibi şu son günlerde turist sayımızda yüzde 300 üzerin de bir artış var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Türkiye’de artık herkes Mardin’i görmek istiyor. Mardin yüzyıllardır barış şehriydi. Bildiğiniz gibi bu az bir süre kesintiye uğramıştı. Ama sabrettiniz ve hep beraber mücadele ettik. Mardin tekrar barış ve huzur şehri oldu. Bundan dolayı siz Mardinli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Mardin bir barış şehridir”

Yaman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Valiliğimin yanında yaklaşık bir buçuk yıldır da sizlere yerel yönetici olarak hizmet ediyorum. Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin destekleri ile şehrimiz de bu barış sürdüreceğiz inşallah. Her şeyin sizin için yapacağız. Sizin için çalışıyoruz. Her günü dolu dolu yaşamanızı istiyoruz. Bugün bu festivalimiz var. Geçtiğimiz günlerde başka festivallerimiz vardı.  Bu şehri daha temiz ve daha güzel bir şehir hala getireceğiz. İnşallah bu festival şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin huzuruna vesile olacaktır. “Mardin bir barış şehridir” diye buradan haykırıyoruz ve bu hep öyle olacaktır.”

Milletvekili Orhan Miroğlu, festivale emeği geçenlere teşekkür etti. Miroğlu, “Bu festivale katkısı olanların hepsini gönülden tebrik ediyorum. Bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve başka dillerde türkülerimizi haykıracağız. Güvencilerimizi uçuracağız ve Mardin’i Ortadoğu’nun sembolu  tıpkı Kudüs gibi yüzyıllarca barışın, semavi dinlerin sembolü olmuş bir şehir olduğunu dosta, düşmana herkese göstereceğiz.”diye belirtti.

Milletveki Ceyda Bölünmez Çankırı, “Mardin geçtiğimiz haftalarda birçok festivale ev sahipliği yaptı. Şehrimiz zaten böyleydi. Dinlerin, dillerin beraber ve kardeşçe yaşadığı güzel bir şehrimiz. Bir süre bu kardeşliğimizin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bizim birlik ve beraberliğimiz daim oldu. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman’a bu festivale verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmalarında ardından Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve protokol üyeleri ile vatandaşla hep birlikte havaya güvercin bıraktı.

Yaman, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara pilav dağıttı.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 07:55

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER