banner113

Mardin Federasyonu: PKK Barış İçin Tek Taraflı Ateşkes İlan Etmeli

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu son günlerde yaşanan şiddetle ilgili STK bileşenleriyle genel bir toplantı düzenledi.

Mardin Federasyonu: PKK Barış İçin Tek Taraflı Ateşkes İlan Etmeli

Toplantıda barış için PKK ateşkes ilan etmesi gerektiği belirtildi.

 

Mardin de bir araya gelen federasyon bileşenlerinin ortak çağrısı ile ilgili açıklama da bulunun Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, şöyle dedi:

 “30 yıla aşkındır başta bölgemiz olmak üzere ülkemizde kan akıyor ve bu güne kadar kanla çözüm olmadığı gibi bundan sonrada olmayacak. Hiçbir savaş, kavga ilelebet devam etmemiştir edemezde. 2013 yılında Diyarbakır’daki Nevroz kutlamalarında sayın Abdullah Öcalan PKK’ ye seslenerek artık silahlar sussun, silahlı güçlerimiz sınır dışına çekilsin diye çağrı yapmıştı. Geçen iki yılda çatışmasızlık ortamıyla birlikte  çözüm ve barış yolunda  olumlu yol kat etmekle birlikte bir çok tabular yıkıldı, umut verici gelişmeler yaşandı. Geçen bu süreçte Kandan beslenen rantçı makam ve para baronları da  boş durmadılar.Her fırsatta Çözüm,barış sürecini provokatif  eylemlerle sabote ettiler..En son provokasyonları Suruç’ta 32  Vatandaşımızın canlı bomba eylemiyle katledilmesinin ardında Şiddet, çatışma ve operasyonlar yeniden başladı.” dedi.

 

İnsani değerlere sahip, sorumluluk taşıyan tüm vicdan sahibi insanlar akan kandan büyük acı ve üzüntü duyduğunu ifade eden Öter, Yapılan son araştırmaya göre toplumun % 90 şiddetin son bulmasını ve çözüm sürecin kaldığı yerden devam etmesini istediğini belirterek şunları söyledi.

“Bir anne düşünün çocuğu dağa çıkmış, başka bir anne çocuğu askere gitmiş, Bir başka anne çocuğu polis Bu anaların endişelerini, üzüntülerini, hele evladı çatışmada ölen annelerin acısını kim ne kadar his ediyor. Tüm anaların göz yaşı rengi aynı olduğu gibi acıları da aynı olduğunu unutmayalım. 55.STK bileşenlerimiz adına PKK yöneticilerine sesleniyoruz zaman kayıp etmeden hemen tek taraflı ateşkes ilan etmelerini rica ile talep ediyoruz.

PKK tek taraflı ateşkes ilan ederse halkın oylarıyla seçilip meclise gönderilen HDP’nin 80 milletvekiline sorunun çözümü için siyasi alan açmış olur.  Ortak tarihimize  ve insanlığa karşı sorumluluk taşıyan, barışçı tüm kesimlerin çözüme katkı sunabilme fırsat ve imkanı tanımış olur. PKK tek taraflı ateş kes ilan ederse  kardeşlik temelinde  toplumsal barış sağlanıncaya kadar başta federasyon başkanı olarak şahsım, yönetimimiz, bileşenlerimiz ve duyarlı vatandaşlarımızla birlikte  canımızla, maddi ve manevi varlığımızla gece gündüz çözüm için barış için durmadan çalışacağız. Operasyonların durması için hükümet yetkililerimize Ankara’ya  ve ilgili tarafların olduğu  her yere gerekirse kandile gideceğiz. Akan kanın durması için,barış kardeşlik için şiddet hariç açlık görevi dahil her türlü demokratik eylemlere başvuracağız.”

 

Derhal barışın sağlanması gerektiğini dile getiren Öter “ Bu ülkenin barışı, kardeşliği için birinin daha ölmesi gerekiyorsa Federasyon başkanı olarak ölmeye de hazırım. 30 yıldır askerde, dağda, köyde, şehirde ölenlerin hiç birisinden kıymetli değildir bizim canımız. Yeter artık  bu şiddet dursun. Ülkemize barış gelsin, hiç kimse ölmesin huzur, barış İnsanlarımızın da  hakkıdır.” dedi

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 00:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER