Mardin Devlet Hastanesinde Modifiye Stoppa Tekniği Yöntemi ilk kez uygulandı

Trafik kazasında pelvis kırığı olan hasta, Modifiye Stoppa Tekniği Yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Mardin Devlet Hastanesinde Modifiye Stoppa Tekniği Yöntemi ilk kez uygulandı
Mardin’de geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren 48 yaşındaki Muzaffer Yalap, pelvis kırığı şikayeti üzerine Devlet Hastanesine başvurdu.

Gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra ortopedi servisine yatışı yaptırılan Yalap, Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Caner Çitak tarafından ilk defa uygulanan bir teknikle hasta ameliyat edildi ve sağlığına kavuşmuş oldu. 

Ameliyatla ilgili açıklama yapan Dr. Çitak, “Amacımız kırıkların tedavisinde hastaların erken yürümelerini sağlayacak doğru cerrahi teknikle kemik tespitini olabilecek en erken dönemde sağlamaktır. Bu nedenle tedavi için tarif edilen birçok cerrahi teknik vardır. Mardin devlet hastanesinde pelvis kırıklarının cerrahi tespitinde hastanemizde ilk kez kullanılan Modifiye Stoppa Tekniği yaklaşımı ile hasta başarılı bir şekilde ameliyat geçirmiş olup sağlığına kavuşturulmuştur. Bu teknikle daha küçük bir insizyon kullanılarak daha az kanama daha küçük ameliyat skar izi ve daha az ağrılı bir operasyon gerçekleştirmiş olduk. Bu tür vakaları hiçbir şekilde il dışına sevketmemek ve vatandaşlarımızın bu tür ameliyatlarını burada rahatça yapmalarını sağlamak amacıyla elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz. Bu imkânları bize sağlayan Başta Sağlık Bakanlığı Yetkililerine, İl Sağlık Müdürüme, Müdürlük Yöneticilerime, hastane yönetimine, servis ve ameliyathane ekibi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 17:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER