Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Çalışmalarını Sürdürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Filosunda 18 arazöz, 5 kurtarma, 11 merdivenli, 3 su ikmal, 1 ilk müdahale ve 1 binek araç olmak üzere 39 araçla 9 ilçede 218 personel ile 7/24 hizmet veriyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Çalışmalarını Sürdürüyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler 2020 yılının ilk altı ayında 4 bin 111 olaya müdahale ederek büyük başarı sağladı.
Ev, araç ve anız yangını başta olmak üzere son bir ayda 901 olaya müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale ve Arama Kurtarma Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler aynı zamanda birçok canlının da hayatını kurtardı.
İtfaiye teşkilatının yangın ve her türlü arama-kurtarma olaylarına müdahale etme görevinin yanında yangın öncesinde yangınların çıkmasının önlenmesi, azaltılması ve halkı, kamu kurum ve kuruluşlarını itfaiye hizmetleri ile ilgili bilgilendirmek ve alınacak önlemler konusunda eğitmek gibi görevleri de vardır.
Bu kapsamda, Mardin büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı İtfaiye Denetim Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Mardin’de 2019 yılı içinde 551 işyeri, 2020 yılının ilk altı ayında ise 296 işyerini yangın güvenlik önlemleri açısından denetleyip ve raporlandı.
İtfaiye Denetim Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü 2019 yılında 188, 2020 yılının ilk altı ayında ise 56 okul veya kamu kurumuna yangın eğitimi verdi. Ayrıca itfaiye personellerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla eğitim programı çerçevesinde hizmet içi eğitim verildi.    

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020, 20:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER