banner113

Mardin Büyükşehir Belediyesi İş İnsanlarıyla Dayanışma Yemeği Düzenledi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve dar gelirli ailelere ulaştırmak üzere Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na yardımda bulunan iş insanlarıyla dayanışma yemeği düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İş İnsanlarıyla Dayanışma Yemeği Düzenledi

Mardin’li iş insanlarıyla düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  Şengal’de ve Kobani’de yaşanan göç olaylarından dolayı büyük bir dayanışma ruhunun ortaya konulduğunu belirterek,  “Bu gün de bu fedakarlık,  paylaşım, ortaklaşma, sorunlara birlikte çalışma, birlikte çözme ve eksikliklerimizi hep birlikte ortaya koyma konusunda ciddi bir çabanın ve istemin olduğunu görüyoruz” dedi.

Erdoba Elegance Otel’de düzenlenen dayanışma yemeğine, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, HDP ve DBP Mardin İl Örgütü Eş Başkanları, Mardin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Başkanı, Mardin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan ve çok sayıda iş insanı katıldı.  Dayanışma yemeğinde bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, göreve geldiklerinden beri iş adamları ve esnafların büyük bir özveri ile kendilerine ve halka destek olduğunu belirterek,  iş insanlarına teşekkür etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

 

‘Yaşanan süreç hem halkımızı etkilediği gibi çalışmamızı da etkiliyor’

Mardin ilinin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte halkın görevi kendilerine verdiğini hatırlatan Türk,  “ Elbette eksikliklerimizin farkındayız. Halkımızın hizmet konusundaki beklentilerinin çok büyük olduğunu biliyoruz. Bizler aslında bu boşluğu doldurmak için çaba gösteriyoruz.  Ama ne yazık ki yaşadığımız süreç, olaylar gelişmeler, Ortadoğu da ki gelişmeler ister istemez hem çalışmamızı hem de halkımızı bir bütün olarak derinden etkiliyor. Bu nedenle zaman zaman istediğimiz randımanı alamıyoruz. Zaman zaman bazı konuları sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla ve işadamlarımızla paylaşmak istemişiz. Biz zaman zaman sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarla bir araya geldik. Ama bunu ifade etmek istiyorum ki bu konu da işadamlarımızı ihmal ettik. Kendilerinden özür diliyorum” dedi.

‘Bu süreçte büyük bir fedakarlığın ortaya konulduğunu görüyoruz’

Bir bütün olarak bölgenin acılarını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türk, “ Biliyoruz ki bir olumsuzluk hepimizi derinden etkiliyor. Hepimiz bu olumsuzluklardan payımızı alıyoruz ve üzüntülerimizi yüreğimizde taşıyoruz. Birçok şeyi dile getirmesek bile yaşanan olayların etkisinde kalıyoruz. İster işadamı olalım, isterse siyasetçi olalım, isterse sıradan bir insan olarak bunu hep birlikte yaşıyoruz.  Ve bütün bu yaşadığımız olumsuzlukları, mutlulukları paylaşmak konusun da gerçekten bir ortak duyarlılık olduğunu görüyoruz. Biz geçmişte Şengal’deki göçten ve Kobani’de yaşananlardan dolayı iş adamlarımızın, insanlarımızın ne kadar fedakarca davrandığını çok iyi biliyoruz. Bu gün de bu fedakarlık,  paylaşım, ortaklaşma, sorunlara birlikte çalışma, birlikte çözme ve eksikliklerimizi hep birlikte ortaya koyma konusunda da ciddi bir çabanın bir istemin olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

‘Mardin merkezi ve mahallelerinde büyük değişimler olacak’

Belediye olarak sürdürdükleri birçok hizmetin devam ettiğine işaret eden Türk,  “ Bu yıl hem köy yolları, taziye evleri, park, bahçeler ve otopark projelerini ihale aşamasına getirdik. Umut ediyorum ki bu yaz hem Mardin’in köylerinde hem de merkezinde büyük değişikliklerin olacağını hep birlikte göreceğiz. Önümüze koyduğumuz önemli projelerden biri de Kızıltepe kent parkıdır. Bu belki de Ortadoğu’nun en güzel parklarından biri olacak. İçinde su göletleri, tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası ve futbol sahası olacaktır. Diğer tarafta içinde piknik alanı ve dünyanın en güzel çiçeklerinin olduğu bir bahçe. Projemiz hazırdır. En kısa sürede oradaki çalışmalarımız başlayacaktır. Yine Kızıltepe otoparkı ile ilgili projemiz tamamlanmak üzeredir” şeklinde konuştu.

 

‘ İlçelere yönelik yol projelerimiz hazır ‘

Şehirleşme ile ilgili çalışmalarının aralıksız sürdüğünü hatırlatan Türk, Mardin halkının taleplerinin Cumhuriyetin kuruluşundan beri ciddi bir şekilde karşılanmadığını vurgulayarak, şunları aktardı: “ Bir örnek vermek istiyorum, bu gün Mardin’in geneline baktığımızda 4 bin 500 kilo metre köy yolumuz var. Ve bu yolların fotoğrafına baktığınızda inanız ki 4 tane düzgün yol bulamazsınız.  Tabi ki herkes yolunun bozuk olduğunu söylüyor, haklı olarak talepte bulunuyor. Ama dürüst olmak gerekiyor ki 4 bin 500 kilo metre yolu paranız da olsa, bütçeniz müsait de olsa bir iki yılda bunları tamamlama şansına sahip değilsiniz.  Ama biz bu yıl için en küçük ilçelerimizde 30-40 kilometre asfalt, büyük ilçelerimizde ise 100 kilometrenin üzerinde asfalt projelerini ve her ilçemizde de 400 kilometreye yakın stabilize yolun yapılması konusunda projelerimizi bitirdik. Umut ediyorum ki bazı sıkıntıları aşmış oluruz. Ama dediğim gibi kökünden çözme şansına sahip değiliz.”

 

Yeni Sosyal Yaşam Evleri yapılacak

2015 yılı için de 40’a yakın Sosyal Yaşam Evi’nin tamamlandığını ve 2016 yılı içinde ise 40’ın üzerinde Sosyal Yaşam Evi’nin ihalesinin yapıldığını dile getiren Türk,  bir çok mahallede yurttaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı ve bitiremediği taziye evlerin tamamlanması için yardımlarda bulunduklarını söyleyerek, şunları vurguladı: “ Biz sorunları güçlü bir dayanışma ile çözeceğimize inanıyoruz. Bir birimize destek vererek, birbirimizi anlayarak ve gerçekten halkın beklentilerini doğru bir şekilde gündeme taşıyarak,  bütün bu sıkıntıları ve sorunları aşabiliriz.”

 

‘Barış, özgürlük ve demokrasi temel talebimizdir’

 

“Tarihe baktığımızda, bizler birbirimizi anlayamazsak kimse bizi anlamaz. Biz burada sorunlarımızı ve ortak bir aklı ortaya koyacak bir çaba ortaya koyamazsak, inanız ki mücadelemizin çoğu, demokrasi talebimizin çoğu veyahut görmek istediğimiz barış ve özgürlük ortamı kendiliğinden gelmez” diyen Türk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “  Eksikliklerimizi tartışabilmeliyiz. Yanlışlarımızı tartışabilmeliyiz. Doğrunun yanında olma gibi bir sorumluluğu da asla ve asla unutmamalıyız. Çünkü biz doğruları savunmadığımız zaman haklı makul ve meşru talepleri savunmadığımız zaman bu bizi yetmezliğe götürür, bu bizi çürümüşlüğe götürür. Ve burada değil kendimize, değil içinde bulunduğumuz alana, aslında hepimiz kendi kendimize zarar vermiş oluruz. Kendimizi tüketiriz. Evet, barış demokrasi, özgürlük bizim temel talebimizdir.  Sorunların barışçıl çözümü konusunda çabalarımız asla ve asla sona ermemeli. Her zaman barıştan yana olmalıyız. Barış talebimizi güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz.  Ve bunu bir bütün olarak yaymalıyız. Barış talebi sadece siyasetçilerin görevi değildir. Barış talebi sadece birileri için dile getirilen bir talep değildir.  Barış insanlığa hizmettir. Mutluluğa hizmettir. Hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizi yarın daha barışçıl daha demokratik daha özgürlükçü ortama götüreceği bir taleptir.”

 

Türk, Mardin’in tanıtımı, piyasanın canlanması ve ihracatın tekrar artırılması konusunda nelerin yapılması gerektiği konusunda işadamlarının talep ve önerilerine önemsediklerini belirtti.

Türk’ün konuşmasının ardında söz alan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan ise süreçten kaynaklı ithalat ve ihracat konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “ Mardin’de daha önce sanayici olmak kolay değildi. Ama bizler zoru başardık. Umuyoruz ki sorunlar en kısa sürede biter, barış ve huzur ortamı tekrar oluşur” dedi.

Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plaketler Eş Başkan Ahmet Türk tarafından iş adamlarına verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 19:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER