banner113

Mardin Büro Memur-Sen;“Memurun Beli Kırıldı

Büro Memur-Sen, Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin verilmeyen mali ve özlük haklarını ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Mardin Büro Memur-Sen;“Memurun Beli Kırıldı
Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, “11-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası, kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz mutlu edilerek değer kazanacaktır. Kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın beli kırılmıştır” dedi.

MEMURUN BELİ KIRILDI

Ümit UNAT yaptığı açıklamada, kurumda görev yapan memurların ellerinden alınan mali ve özlük haklar nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayamadıklarını söyledi. SGK’nın ülkedeki 77 milyon vatandaşa hizmet verdiğini belirten UNAT, “SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki yaklaşık 28 bin memur göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın beli kırılmıştır” dedi.



FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ VE İKRAMİYELER ÖDENMELİ

Aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle SGK personelinin mesai mevhumu gözetmeden çalıştığını kaydeden UNAT, yapılan fazla mesailere karşılık ücretlerin ödenmemesinin adaletsizlik olduğunu belirtti. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesinin personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmek olduğunu kaydeden UNAT, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Fazla çalışma ücretleriyle ilgili düzenlemeler yapılacak’ dedi. Bizler, fazla mesai ücretleri konusunda Başbakan Davutoğlu’nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istiyoruz. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan ikramiyelerin tekrar ödenmesiyle ilgili mahkeme kararları var. Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, daire başkanları ve müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona erdirilmelidir. Kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir. Bizler, kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz” diye konuştu.



ÇALIŞANI MUTLU OLMAYAN KURUMDAN HAYIR GELMEZ

Büro Memur-Sen olarak kurumdaki memurların insanca yaşamasını, evine gülen yüzle gitmesini istediklerini vurgulayan UNAT, taleplerle ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Kurum personeli uzmanlaştırılmalı, taşrada taşra uzmanı kadrosu açılmalıdır. Kurumda boş bulunan kadrolara, görevde yükselme sınavında başarılı olan personel atanmalı ve liyakata uygun olmayan usulsüz atamaların önüne geçilmelidir. Denetmen, uzman, müfettiş gibi kariyer unvanlarına başka kurumlardan değil, SGK’da yıllarca görev yapmış memurlar atanmalıdır. 4/B’li olarak görev yapan personel kadroya geçirilmelidir. İcra memurları kurum içerisinden alınmalıdır. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalıdır. SGK personelinin mağduriyetlerine son verilmelidir. Aksi takdirde çalışanı mutlu olmayan bir kurumun kutlamalarından, verdiği hizmetlerden ülkemize ve vatandaşlarımıza hayır gelmeyecektir”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 13:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER