banner113

Mardin BŞ Belediye Başkanı Türk Mazbatasını Aldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan HDP adayı Ahmet Türk bugün mazbatasını alarak göreve başladı.

Mardin BŞ Belediye Başkanı Türk Mazbatasını Aldı.

31 Mart Mahalli idareler genel seçimlerinde HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve seçimi kazanan Ahmet Türk mazbatasını aldı. HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, HDP Mardin İl eşbaşkanı Eylem Amak, bazı ilçe belediye başkanları ve partililer eşliğinde İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını alan Ahmet Türk ikinci defa bu görevi getirilmiş oldu.

Mazbatasını aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Ahmet Türk, ilk olarak bütün Mardin halkına teşekkür etti. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını halk le paylaşacaklarını belirten Türk, “Belediye elbette ki halkın hizmet göreceği bir yer. Bu hizmeti en güzel şekilde yapmak için bütün gücümüzle bu çabanın içinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Büyük bir heyecanla halka hizmet etmeyi esas alacağız. Halka hizmet etmek için var gücümüzle çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuşan Türk, "Biliyoruz ki; Mardin’de birçok sıkıntı ve engel var. Bugün görüyoruz ki belediye bütçesi tamamen boşaltılmış. Biz işlerimizi devam edebilmek için yapılması gereken neyse onu yapacağız. Halkımızın istekleri neyse onları yerine getireceğiz. Uzun bir süreç var önümüzde. Çok iyi biliyoruz ki bugün işçilerin maaşını bile ödeyemiyorlar. Gelen parayı bugünden harcamışlar. Önümüzde büyük sıkıntılar var, engeller var. Sabırla, sebatla açık bir siyasetle, şeffaf yöntemle belediye ile çalışmalarımızı devam edeceğiz." diye konuştu.

Türk, Belediyeye Geçerek Göreve Başladı.

İl Seçim kurulundan Mazbatasını alan Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek görevi devraldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Belediyede yaptığı konuşmada ise, seçildiği belediyeye 3 yıl önce kayyum atandığını hatırlatarak, Bugün halkın iradesinin bir kez daha tecelli ettiğini söyledi.

Tüm çalışmalarını halka duyuracaklarını ve Halkın beklentilerine yanıt vermeyen bir duruşun kendileri açısından bu halkı temsil etmeyeceğini belirten Türk, “Bu konuda gereken düzenlemeleri de yapacağımızı ifade ediyorum. Siyasi partiyiz, kendimize göre kadro oluşturma halkımız var. Çalışacağımız üst düzey kadroda düzenlemeler yapacağız. Onun kararını bizler vereceğiz. Ama emekçiye ama çalışanın hakkını hukukunu koruyacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 09:02

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER