banner113

Mardin Belediyesi ;”İki Yıl İçinde 1200 Sokak Hayvanı Tedavi Edildi”

Mardin Belediyesi tarafından iki yıl önce kurulan, Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde şu ana kadar yaklaşık 1200 hayvanın bakım aşılama ve kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Mardin Belediyesi ;”İki Yıl İçinde 1200 Sokak Hayvanı Tedavi Edildi”

Sahipsiz hayvanlara yönelik bu işlemlerin rutin olarak sürekli yapıldığını dile getiren Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Yerel yönetimler olarak sahipsiz hayvanlara gerekli kontrolü sağlamak ve vatandaşlarımıza yönelik muhtemel zararları bertaraf etmek istiyoruz. Ekiplerimiz başıboş havyanları periyodik olarak toplayarak muayene ediyor, gerekli aşılama ve benzeri işlemleri yapıyorlar. Aralarında sorunlu olan köpekler de varsa, uzman veterinerlerimiz tarafından tedavileri bakım merkezimizde gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu hayvanları sahiplendirme projemiz de devam ediyor." dedi.

 

                 Başı Boş sokak köpeklerine yönelik uygulanan çalışma kapsamında Mardin merkezde ve Yenişehir’de bulunan köpekler toplanarak aşılanıyor.

           Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri Mardin Merkez ve Yenişehirde bulunan başıboş köpeklere yönelik aşılama kışırlaştırma ve künyeleme çalışmalarını sürdürüyor.

 Sokaktan toplanan  sahipsiz köpekler, Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülüyor. Künyesi bulunmayan köpeklerin, burada bakım, aşılama, kısırlaştırma ve künyelendirme işlemlerine tabi tutuluyor. Sağlıklı hayvanlar, işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılırken, insanlara zarar verebilecek durumda olanlar  ise bakım merkezinde tedavi ediliyor

 

 

Mardin Belediyesi Veteriner Hekimi İsmail Taş; hayvan barınağında şu ana kadar yaklaşık 1200 hayvanın bakım ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek; “Sokaktan toplana hayvanların tüm tedavileri yapıldıktan sonra 10 gün bekletilip kısırlaştırma işlemine tabi tutulan hayvanlara,  kuduz aşısı yapıp  tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz.Hayvan barınağı hizmete açıldığı günden bu yana toplam 1200 hayvanın  bakım aşılama ve kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik.”dedi.

 

          Sadece barınakta değil evde beslenen hayvanlara da hizmet götürdüklerini söyleyen Veteriner Taş; “Hizmet sadece hayvan barınağını sınırları içerisinde olmayarak sokaktan toplanan köpeklerin yanı sıra vatandaşın evinde beslediği köpeklerinde tedavi ve aşı işlemleri tarafımızdan yapılmaktadır. Polis ve emniyet teşkilatının köpeklerinin aşı ve tedavisi Mardin Belediyesi tarafından yapılmaktadır. “şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER