banner113

Mardin Ak Parti'de Temayül Yoklaması Yapıldı

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 25. dönem milletvekili genel seçimi için teşkilat içi temayül yoklaması gerçekleştirdi

Mardin Ak Parti'de Temayül Yoklaması Yapıldı


Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Ankara Milletvekili Zelkif Kazal başkanlığında 106 aday adayı için teşkilat üyeleri oy kullandı..

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, yapılan temayül yoklamaları için il yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyelerinden komisyonlar kuruldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda Partililer, Mardin 'de aday olarak görmek istediği 6 kişiyi belirlemek üzere sandık başına gitti.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan temayül yoklamasına, katılım oranı %90 ları buldu.



AK Parti'de temayül yoklamasının "bir araya gelmek, birlik ve beraberlik" demek olduğunu vurgulayan İl Başkanı Bahattin Uncu, "Birbirine sarılan, birbirini kutlayan, birbirine hayır dualarında bulunan insanlar, milletvekili aday adayları var. Bizim temayül yoklamalarımızda kaybeden yoktur, bu hizmet için hep birlikte inşallah bütün kardeşlerimiz bu bayrağı alacak en yukarılara taşıyacaktır" diye konuştu.



Ak Parti Genel Merkezinden gelen Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ,Sonuçların genel merkezdeki komisyonlar tarafından değerlendireceğini belirti. Zelkif Kazal,”Sonuçlar açıklanmayacak. Temayül yoklaması aday seçiminde destekleyici unsur olarak önemli ama belirleyici kriter değildir. Bu sürecin dışında çok sayıda kriterin göz önüne alınacaktır. Aday belirleme sürecinin ikinci kısmında aday adayları yüz yüze mülakatlara katılacak. Bugün 107 aday adayı için teşkilat mensublarımız oy kullandı. Bu seçim çok önemli, hepimiz geleceğimize oy veriyoruz. Mardin ve ülkemiz için hangisi hayırlı ise onlarda karar kılınmasını diliyorum" diye konuştular.

"Kadına şiddete hayır" kampanyası

Temayül yoklamasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının, "kadına yönelik şiddete hayır" demek için "Biz de varız" sloganıyla hazırladığı metin, temayül yoklamasında imzaya açıldı.

Konuşmaların ardından oy verme işlemi saat 16:00'a kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 09:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER