banner113

Mardin AK Parti Milletvekilleri Yemin Etti.

TBMM 27. yasama yılı yemin töreni için bugün toplandı.

Mardin AK Parti Milletvekilleri Yemin Etti.

Türkiye’de seçim kesin sonuçlarının açıklanmasından sonra TBMM ‘de  toplanan  27. dönem, milletvekilleri  ikinci en yaşlı üye İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın geçici başkanlığında açıldı. Milletvekilleri Meclis'in ilk gününde sırayla yemini etti. Yemin törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da izledi.

Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni başladı. TBMM yeni döneminde 27. Dönem Mardin Ak Parti milletvekilleri Cengiz Demirkaya ve Şeyhmus Dinçel 22;30 sıralarında Durmuş Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı meclis toplantısının ilk oturumunda yemin etti.

 Milletvekillerinin Ettiği Yemin Metni:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 13:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER