banner113

Mardin AK Parti Adaylarının Tanıtımı Yapıldı.

Ankara’da düzenlediği AK Parti aday tanıtım toplantısının ardından bugün Mardin’e gelen Mardin milletvekili adayları tanıtıldı.

Mardin AK Parti Adaylarının Tanıtımı Yapıldı.
Ankara’da düzenlediği AK Parti aday tanıtım toplantısının ardından bugün Mardin’e gelen Mardin milletvekili adayları, havalimanında karşılandıktan sonra araçlarla şehir turu attı. Karşılama ve şehir turunun ardından Ak Parti Mardin İl Teşkilatınca düzenlenen tanıtım toplantısı ile milletvekili adayları Basın ve kamuoyuna tanıtıldı.
Aday tanıtım toplantısında konuşma yapan Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ak Parti bünyesinde görev yapan ve Partinin kuruluşundan bu güne kadar partide emeği geçen bütün teşkilatlara teşekkür ederek, 'Türkiye'de olduğu gibi Mardin'de de bir seferberlik başlatıyoruz' dedi.
Dündar, 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimler de Mardin'den partisince birbirinden değerli insanları milletvekili adayı edildiğini ifade eden Başkan Dündar, 'İnanıyorum ki Mardinliler bu seçimlerde Ak Parti etrafında bir araya gelecektir' diye konuştu.
Milletvekili adaylarının basın huzurunda kamuoyuna tanıtım toplantısında milletvekili adayları da birer konuşma yaptılar. Adayların genelde birlik ve beraberliğe vurgu yaptıkları konuşmalarda, Ak Partinin ülkenin adeta çimentosu olduğunu ifade eden ederek, "3 aylık dönemde ülke boşluğa düşmüştür. Koalisyon için Ak parti gibi kimse elini taşın altına koymamıştır" dediler.
AK Parti Mardin milletvekili adayı olan Orhan Miroğlu, Mardin'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine değinerek, HDP'ye oy verenlerin % 84'ü PKK'nın silah bırakmasını istediğini söyledi.
Haziran ayında yapılan seçimin ardından Mardin'de çok sayıda şehit cenazesine katıldıklarını kaydeden Miroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde kanın akmadığını ve silahların sustuğunu, seçimden sonra ise Türkiye'nin yeniden bir şiddet ve terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.Miroğlu, bu trajedilerin yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun defalarca çağrı yaptığını anımsatarak, "Kürt temsiliyeti parlamentoda belli bir ivmeyi yakalar, o zaman her ne hikmetse bu hareketin Kandil'deki yöneticileri yüzlerini çatışmaya ve şiddete dönerler" ifadelerini kullandı.HDP'nin artık Türkiye'den bir şey talep eden değil, kendisinden bir şey talep edilen bir parti haline geldiğini dile getiren Miroğlu, şöyle konuştu:"Bu talep, silahların susmasıydı. Madem 80 milletvekili var madem her şeyin çözüm merkezi TBMM'dir. O halde, bu bir imkandır ve fırsattır. Fakat bu fırsatın tam da kullanılacağını düşündüğümüz bir dönemde bu hareket yüzünü şiddete ve teröre döndü. Çözüm Süreci gibi bir şey Türkiye'de başlamışsa bunun en büyük sebebi, bu ülkede Müslüman vicdanın iktidara gelmesidir. HDP'ye oy veren insanların bile yüzde 84'ü PKK'nın silah bırakmasını istiyor. Yüzde 74'ü demokratik özerklikten hiçbir şey anlamıyor ve bunu reddediyor."Demokratik özerklik, ana dilde eğitim gibi konuların TBMM'de artık tartışılabileceğini ifade eden Miroğlu, ülkede tartışılmayacak hiç bir konunun olmadığının altını çizdi. HDP'nin Türkiyelileşme iddiasının aslında bir taktik olduğunu kaydeden Miroğlu, şöyle devam etti:"HDP'ye oy veren insanların büyük bir bölümü bunun bir taktik olduğunu düşünüyor. HDP'ye oy veren Bebek'te oturan insandan tutun, İzmir'de laik kesimlere kadar herkesin talebi zannediyorum hemen seçimlerden sonra silahların konuşması değildi. Hemen seçimlerden sonra Türkiye'nin her tarafına asker ve polis cenazesi göndermek değildi." Dedi.AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Süleyman Çelik’de Aday tanıtım programındaki konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, barış, huzur ve kardeşlik çağrısı yaptı.Konuşmasının başında partinin kuruluşundan bugünlere emeği geçenlere bir bir teşekkür eden Çelik, “ İlk günkü aşklan Ya Allah Bismillah dedik. Allah çıktığımız bu kutlu yolda hepimizi mahcup etmesin. Ülkemizin ve devletimizin bulunduğu bu zor şartlarda yaralara merhem olmak için, güç ve derman olmak için halkımızın huzuruna çıkmış bulunmaktayız. Ülkemizin geleceği için Mardin’imizin geleceği için ve gençlerimizin geleceği için herkes hemfikir olup aynı noktada birleşip ülkemize milletimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret göstereceğiz inşallah."dedi.

Siyasette görev yaptığı aktif süreç hakkında bilgi veren Çelik konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"2007’de ben Ak Parti’ye katıldım. Katıldığım ilk yılda milletvekili aday adayı oldum. Aday adayları arasında iyide çalıştık. Ama kısmet olmadı. 2011 yılında tekrardan aday adayı oldum. Bunun mücadelesini verdim. Değerli ilçe başkanlarımız ve Mardin halkımızla beraber mücadelemizi verdik. Ama yine kısmet olmadı. 2015 yılına geldik tekrardan milletvekili aday adayı oldum. Ama yine olmadı. Bunu söylememim sebebi listede olmadığımız zaman bizler yaramıyoruz anlamında değildi zaten. Bizler hepimiz birer değer olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Sırası geldiğinde günü geldiğinde genel merkezin mutlaka bir şekilde değerlendireceği inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Nitekim bugün 52 tane aday adayı arkadaşımdan 6 kişi listedeyiz. Diğer arkadaşlarımızın hepsi bizden daha değerli hepsi de birikimleriyle hizmetleriyle bu işi yapabilecek kabiliyet ve kapasitede de olduklarına inanıyorum. Onun için bu saatten sonra adaylar arasında hiçbir polemiğe hiçbir spekülatif eyleme mahal vermeksizin Ak Parti çatısı altında birleşerek davamıza olan sadakatimizi göstererek Mardin’e olan borcumuzu eda ederek bu çattı altında birleşip yolumuza devam edeceğiz. Biz koalisyonlarla yönetilecek bir ülke olmamalıyız. Onun için Ak Parti’ye ve Ak Parti davasına sahip çıkmamız gerekiyor."

Bölgenin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler veren Çelik, "Ekonomik anlamda Mardin’imiz şu an içinde bulunduğumuz bu mükemmel tesis ve diğer tesislerde maalesef turist yok. Yukarda ki otellerin tamamı kapatma aşamasına gelmiş. Onun için hepimiz hep birlikte bir olacağız. Mardin’de gerçek Mardinli şuuruyla hareket edeceğiz. 1 Kasın seçimlerinde Ak Parti, Mardin’i layık olduğu yere getirecek. Biz bölgemizde kanın ve gözyaşının durmasını istiyoruz. Biz bölgemizde ve ilçelerimizde hendek kazılmasını istemiyoruz. Siyasi alanda mücadele edecek partilere her zaman saygı duyduk bundan sonra da duymaya devam edeceğiz. Ancak bu yolun yol olmadığını hendek kazarak, milleti sindirerek, Mardin halkını sindirerek, siz değerli Mardin halkını sindirerek bir yere varamayacaklarını birilerinin çok iyi bilmesi lazım. Allah izin verirse 1 Kasım’da bu hesap bozulacak. Onlar yanlış hesapların peşinde olduklarının farkına varacaklar. Ama korkarım ki çok geç olacak."diye konuştu.

Halkın HDP'ye olan desteğinin altında ölümlerin olmaması, kanın akmaması olduğuna dikkat çeken Çelik şunları söyledi:

"HDP’nin mecliste olması siyasi mücadelesini legal anlamda sürdürmesine hiçbir sözümüz yok. Ancak bir taraftan mecliste olacaksın, diğer taraftan da hendek kazacaksın bu şekilde bir yere varamayız. Bu bir tezattır. Bu bir yanlıştır. Ya onu seçeceksin ya onu seçeceksin ikisi bir arada olmaz. Halk bunu istemiyor. 7 Haziran seçimlerinde herkes biliyor ki halk HDP’ye oy verdi. Bu oyu verenlerde asla korkudan dolayı oy vermediler. Millet 7 Haziran’da demokrasiden yana oyunu kullandı. Millet parlamento zemininde ne yapılacaksa onun yapılmasını arzu etti. Onun için HDP’ye oyunu vererek HDP’nin önünü açtı. Ancak geçen zaman içerisinde halk hayal kırıklığı içerisinde hiç kimse kan dökülsün diye, ölümler olsun diye oy vermedi. Dolayısıyla 7 Haziran’da HDP’ye verilen emanet oylar 1 Kasım’da tekrar geri dönecek. Devlet sandık güvenliği ile ilgili gerekli tedbirleri alacak. Bizlerde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Sandıkları da, sahaları da boş bırakmayacağız, sandık görevlilerimizin yanında olacağız ve onları en iyi şekilde motive edip Ak Parti’nin zafere giden yolunun önünü açacağız."
GİTMEDİĞİMİZ YER KALMAYACAK

Siyasetin içinden gelen biri olarak siyaseti sahada öğrenip sahada hizmet ettiklerini anlatan Çelik, "Siyaseti masa başında öğrenen değiliz. Bizzati sahanın içinden gelen siyasetçiler olarak Dargeçit’in Ilısu’sundan, Derik’in Çavuşlu Mezrası’na varana kadar bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sahada olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gitmediğimiz adım atmadığımız hiçbir yer hiçbir alan bırakmayacağız ve gereken teveccühü de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da fazlasıyla alacağız. Alanları boş bırakmamak, halkın ayağına gitmek, halkın dertleriyle dertlenmek Ak Parti’nin şiarındandır. Bu şiarın temsilcileri olarak her yere gidip Ak Parti’nin hanesine bir fazla oyun eklenmesinin mücadelesini vereceğiz."şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 13:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER