banner113

Mardin 1. Cadde’nin Yeni Yüzü İçin Açılış Yapıldı

Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında gerçekleştirilen Turizm festivali buluşmasında Mardin 1. Cadde’nin yeni yüzünün açılışı yapıldı.

Mardin 1. Cadde’nin Yeni Yüzü İçin Açılış Yapıldı

Mardin’de 17-19 Nisan tarihleri arasında yapılan Turizm Festivali programı kapsamında “Mardin 1. Cadde Cephe İyileştirme İşi” için açılış töreni düzenlendi. Tören öncesinde Diyarbakır Kapı’da kesilen kurdele ile başladı. Törene Avrupa’dan gelen çok sayıda konuğun yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediyesi Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve çok sayıda kişi katıldı. Tören halkoyunlarının gösteriminden sonra Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüşle devam etti. Yürüyüş sokak müzisyenleri, akrobatlar ile Artuklu Belediyesi’nin Barış Treni eşliğinde yapıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende, Mardin Tanıtım Filmi’nin gösterimi yapıldı. Ardından tören konukların yaptığı konuşmalarla devam etti.

 

Törende bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, 1. Cadde’nin Mardin’in adeta gözbebeği olduğunu belirterek, “Daha önce desteklenen bir projenin cephe iyileştirme projesini tamamladık. Onun memnuniyeti ili karşınıza çıkıyoruz. Bu projenin devamı olarak, DİKA ile yürüttüğümüz bir proje var. Biz 1. Caddeyi tamamen trafiğe kapatıyoruz. Bazı esnaflarımız kaygılanıyorlar; ama esnaflarımız kaygılanmasınlar. Çünkü biz öncelikle halkı ve esnaflarımızı mağdur etmemeyi esas alıyoruz. Esnaflarımızla birlikte ortaklaşacağız. Diyarbakır Kapı’da bir kamulaştırmamız var. Orada çok katlı bir otopark projemiz var. Önümüzdeki haftalarda onun temelini atacağız. Onun yanı sıra bir seyir alanı oluşturuyoruz. Sosyal tesis oluşturuyoruz. Şehrimize kocaman bir meydan da yapacağız. Biliyorsunuz şehrimizde kültürel etkinlikler için bir alan yok. Biz bu ihtiyacı gidermek üzere böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Ve 1. Caddede de toplu taşıma sistemi oluşturacağız. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun projemiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından festival Kardeş Türkülerin sahne alacağı konserle devam edecek. Festival, yarında yapılacak etkinliklerin ardından son bulacak.

 

Öte yandan, Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında, Mardin 1. Cadde’de bulunan 650 iş yerinin dış cephesi 18 ayda yenilenerek onarımı yapıldı.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin organizasyonunda “Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi” gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 12:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER