Mali Müşavirler Odası Defterdar’a Ziyaret Etti

26.Vergi Haftası münasebetiyle Mardin – Şırnak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası başkanı M.Nurullah BUDAK ve Beraberindeki heyet, Mardin İl Defterdarı Zafer GÜLER’i makamında ziyaret etti.

Mali Müşavirler Odası Defterdar’a Ziyaret Etti

Oda başkanı M.Nurullah BUDAK, Vergi Haftası münasebetiyle Mardin İl Defterdarı Zafer GÜLER’e yaptığı tebrik ziyaretinde verginin tarh, tahakkuk ve tahsilindeki zorlukları dile getirdi. BUDAK, Mali Müşavirlerin vergi konusunda devlet ile idare arasında bir köprü görevi gördüğünü ve dolayısıyla her iki tarafa eşit mesafede olduklarını hatırlattı.

İl defterdarı Zafer GÜLER’de mali müşavirlerin idare açısından mükelleflere ulaşmalarında vasıta oldukları ve onlarsız verginin toplanmasının zor olduğunu, bu yüzden mali müşavirlerin mali sistem içerisindeki önemini vurguladı.

Budak, Muhasebe mesleğinde nitelikli eleman sıkıntısı çektiklerini, bu sorunu çözmek için Üniversite ile ortak eğitim programları hazırlıklarını yaptıklarını ve en kısa zaman da bu konuda girişimlere başlayacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Eğitim’de teori ve pratiğin aynı anda öğretilmesi gerektiğini hatırlatan Budak “biz üniversite ile ortak bir program geliştirerek öğrencilere vergi uygulamaları konusunda ders vermek ve bu sayede üniversitedeki muhasebe öğrencileri de pratikte uygulamaların, işlemlerin nasıl yapıldığını daha iyi öğrenirler” dedi.

İl defterdarı Zafer Güler de vergi konusunda bilinçlenmenin önemli vurgulayarak şunları söyledi “vergi konusu daha ilk okulda öğrencilere anlatılmalı öğrenci devletten aldığı hizmetin nasıl karşılandığını bilirse vergi ödeme konusunda da o kadar aydınlanır.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 10:00

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER