Kuraklıktan etkilenen çiftçinin kredi borçları ertelenecek

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, kuraklık nedeniyle çiftçinin Ziraat Bankası ve diğer kamu bankalarına olan borçlarının erteleneceğini açıkladı.

Kuraklıktan etkilenen çiftçinin kredi borçları ertelenecek
 Mardin Ovası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler zor günler geçiriyor. AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, kuraklık nedeniyle çiftçinin kredi borçlarının erteleneceğini açıkladı.

 

Salgınla mücadelede Türkiye’nin önemli rol oynadığını, sosyal destek programında maddi durumu düşük vatandaşlara yapılan yardımların adreslerine eksiksiz ulaştığına değinen Kılıç, şunları söyledi:

“Malumunuz tüm dünya salgınla mücadelede ciddi anlamda bir sınav veriyor. Bu ülkelerin arasında ciddi anlamda sınav veren ülkelerin başında da ve en güzel şekilde sınav veren ülkemiz bulunmaktadır. Salgının başlamasıyla birlikte ülkemizde hemen bir bilim kurulu kuruldu. Anında ve acil eylem planlarıyla salgınla mücadele başlatılmış oldu. Mardin’de de ciddi anlamda salgınla bir mücadelemiz var.”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bugüne kadar Mardin’de 300 milyon liranın üzerinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi yardımlar yapıldığını dile getiren Kılıç, bunun ihtiyaç sahibi vatandaşlara adeta bir nefes olduğunu belirtti.

Kılıç, “Dar gelirli vatandaşlarımıza 1000 TL olan yardımlar 1.100 TL çıkarıldı ve bu anlamda da yine sosyal yardımlaşma tarafından ilimizde sağlıklı bir şekilde yardımlar herkese ulaşıldı.” dedi.

 

Bölgedeki kuraklığa da değinen Kılıç, “Özellikle bu sene kuraklıkla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı. Malumunuz yağış oranı geçen senelere nazaran yarı yarıya düşüş oldu. Bu anlamda da bölgemizde yaklaşık 3 milyon dönüm araziye sahibiz. Mardin olarak bunun yüzde 50’si sulanabilir arazi yani 1,5 milyon dönüme yakın kurak arazimiz var. Sulu arazilerde de havaların sıcak olması ve suyun yetersiz olası, artezyen kuyulardan yapılan sulama nedeniyle özelikle rekoltelerde düşüş var. Tabi buna önlem olarak geçen hafta Tarım Bakanımızın yapmış olduğu açıklaması vardı. Kuraklıktan etkilene çiftçilerimize destek verilecek. Tabi biz Mardin ili olarak, Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe tarım müdürlüğü ile yapmış olduğumuz istişare sonucu raporlarımızı hazırladık ve bakanlığa gönderdik. Konuyla ilgili geçen hafta Tarım Bakan Yardımcımızla görüşmemiz oldu. Çiftçiye destek noktasında yardım yapacaklarını, özelikle çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve diğer kamu bankalarına olan borçları ertelenecek. Kredi sağlanma noktasında kendilerine kolaylıklar sağlanacaktır.” dedi.

 

Coronavirus vakaları ile aşılama çalışmalarına da değinen Kılıç, “Son bir hafta içerisinde vaka sayımızın 30 civarında olduğunu, aşı noktasında ise Mardin’de bugün itibarıyla 118 bin 175 kişinin aşılandığını öğrendik. Herkesi aşı yapmaya davet ederken maske, mesafe ile hijyene de dikkat etmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021, 10:31

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER