Kızıltepe’de 1.300 Çiftçi Sayaç Takmayı Kabul Etti

Kızıltepe ilçesinde elektrik gücü ile tarımsal sulama yaptığı halde bu güne sayaç taktırmayan ve kayıt dışı elektrik kullanan 1.300 çiftçi, Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yapılan çağrılara kayıtsız kalmadı ve sulama trafolarına sayaç takmayı kabul etti.

Kızıltepe’de 1.300 Çiftçi Sayaç Takmayı Kabul Etti
arımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisinin yüzde 92’sinin kayıt dışı kullanılması ve israf edilen enerji miktarının artarak devam etmesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım, diğer illerde olduğu gibi Mardin’de de kayıt dışı ve israfla mücadele çalışmaları başlattı. Bu çerçevede sık sık çiftçiler ve muhtarlarla bilgilendirme toplantıları düzenleyen enerji şirketi, daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi için kayıt dışı kullanım ve israftan kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı. Sonunda yapılan bu çalışmalar meyvesini verdi. 

 

BİLGİ ALMAK İÇİN ŞİRKETE BAŞVURDULAR

Dikmen-2 TM’ye (Trafo Merkezi) bağlı, Dikmen, Büyük Boğaziye, Akdoğan, Ofis, Konaklı, Taşlıca, Alakuş ve Kırkkuyu fiderleri üzerinden aldıkları elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan bir gurup çiftçi ile köy muhtarı, geçtiğimiz günlerde sayaç takma konusunda bilgi alabilmek için Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü’ne başvurdular. Bunun üzerine gerçekleştirilen toplantıda Mardin Tarımsal Sulama Müdürü Kemal Kaçkin, çiftçi ve muhtarlara konu hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

DAHA AZ MASRAF İLE DAHA BOL ÜRÜN..

Trafo üstü pano uygulamasıyla birlikte, önceki dönemlere göre hem suyun, hem de elektriğin israf edilmeyerek, ihtiyaç duyulduğu kadar kullanıldığını belirten Kaçkin, bunun sonucunda israfın da ciddi biçimde azaldığını söyledi. Yapılacak su tasarrufu sayesinde doğanın, elektrik tasarrufu sayesinde ise çiftçinin kazanacağını kaydeden Tarımsal Sulama Müdürü Kemal Kaçkin, ‘’Enerjiyi israf etmediğiniz zaman trafoların yükü azalacak. Bu da gerilim dalgalanmalarını azaltacak ve bu gün yaşadığımız birçok arıza yaşanmayacak. Böylece sizler daha kaliteli ve kesintisiz elektrik alırken, sayaç taktıran diğer çiftçiler gibi daha az masraf ile daha iyi ürün alabileceksiniz.’’ dedi.

 

SAYAÇLARIN TAKILMASINA BAŞLANDI

Düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından 1.300 kadar çiftçi, sulama trafolarına Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri tarafından sayaç takılmasını kabul ettikleri öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Dicle Elektrik Dağıtım ile sayaç taktırma ve yaklaşık 3’te 2 oranında indirimli elektrik enerjisi alma konusunda peyderpey sözleşme imzalayan çiftçilerin sayaçlarının takılmasına başlandı. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, çiftçilerin sayaç takma konusunda bilgi alma isteği duymaları ve bunun ardından sayaç takmayı kabul etmelerinin sevindirici olduğunu söylediler.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 18:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER