banner113

Kızıltepe Zahirecileri Önemli Projelere Hazırlanıyor

Kızıltepe Zahireciler Derneği Yönetimi yaptığı olağan toplantıda geçmişte olduğu gibi bundan sonrada dayanışma içinde güçlü bir şekilde yatırım,kalkınma ve istihdama yönelik projelere devam etme kararı aldı.

Kızıltepe Zahirecileri Önemli Projelere Hazırlanıyor

Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter;   “Kendi alanında Türkiye’nin en büyük Zahireciler derneği olarak beş yüzü aşan üyemizle geçmişte imkânsız gibi görünen, Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük Kızıltepe Hububat Ticaret merkezini birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde hiçbir kurumdan hibe, kredi alınmadan bölgemize kazandırdık. Bu proje Cumhuriyet tarihinden bu yana Devlet katkısı ve kredi alınmadan gönüllü bir sivil toplum örgütün  Mardin’e ve bölgeye kazandırdığı önemli bir projedir.

Dünyanın en verimli topraklarına ve kadim medeniyetlere sahip Mezopotamya coğrafyasında yaşayanlar olarak her tarafından zenginlik ve bereket fışkıran bu toprakların nimetinden toplum olarak yeterince yararlanamıyoruz.. Bunun nedeni sosyal, insani ve ekonomik alanlarda gerekli dayanışmayı sağlayamadığımızdan geçtiğini düşünüyorum. Bundan on sene önce 2007 yılında Zahireciler olarak örgütlendiğimizde böylesine muazzam bir projeyi hayata geçireceğimize ihtimal verilemiyordu.  Hububat Ticaret Merkezimiz, birçok kişiye istihdam sağlamaktadır. Bu gün yaptığımız ön istişare toplantısında arkadaşlarımızla vardığımız ortak karar önümüzdeki günlerde geniş ortaklı ve toplumsal sosyal gelişmeye ve ekonomik kalkınmaya yönelik kooperatifleşme tarzında önemli projeler için karar alındı. Zahireciler olarak Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini kurarken Zahirecilik mesleği ile iştigal eden tüm meslek erbaplarını ortak ettik. Amacımız her sektör kendi alanında kurumsallaşarak gelişmek. Önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler geniş katılımlı olacak  yurt içi ve yurt dışından arzu eden katılabilir. Birlikte büyümeye,gelişmeye inanan, ben değil biz ve paylaşımcı düşünceye sahip insani, ticari ve toplumsal ahlaki değerler bu   oluşumun temel ilkeleri olacak. Hayata geçirmeyi ve planladığımız projelerin amacı uzun vadeli ve  gelecek nesillere miras bırakılacak ve işsizliğin canına okuyacak  Dünyanın örnek toplumsal dayanışma projeleri arasında yer alabilecek tarzda düşünüyoruz. Önümüzdeki yakın bir zamanda alt yapı çalışmalarına başlayacağız. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 17:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER