Kılıç: “Elektrik kesintilerin kaldırılacağı müjdesi verildi”

Mardin ovasında elektrik borcu gerekçesiyle uygulanmaya başlanan ve vatandaşı mağdur etmeye başlayan elektrik kesintilerinin ortadan kaldıracağı açıklandı.

Kılıç: “Elektrik kesintilerin kaldırılacağı müjdesi verildi”

Dicle Elektrik şirketi tarafından Mardin ovasında bulunan çiftçilerin elektrik borcu gerekçesiyle sulama abonelerinin yanı sıra mesken yerlerinin elektriklerinin kesilmesi nedeniyle yaşanan içme suyu sıkıntısı sonrasında elektrik kesintinin ortadan kardırılması için yapılan girişimler sonuç verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı törenle açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük elektrik üretimi projelerinden biri olan Ilısu barajının açılış proğramına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelen Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, bölgede yaşanan elektrik kesintileri hakkında yaptıkları görüşme sonucunda yaşanan elektrik kesintilerinin son bulacağı müjdesini verdiler.

 

Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile birlikte Ilısı barajının açılış töreni için Mardin’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yüz yüze yapılan görüşmede yaşanan elektrik sıkıntısı ve yarattığı sorunların Bakan Dönmez’e aktarıldığı belirtti. Kılıç, görüşmede bölgeyle ilgili sorun ve sıkıntıların gündeme alındığını, özellikle mesken ve içme suyu noktasında kırsalda yaşanan elektrik problemlerin giderilmesi için iletilen sıkıntıların Bakan Dönmez tarafından dikkate alındığını ve konuyla ilgili sorunun en kısa sürede giderilmesiyle ilgili olarak gerekli talimatı verdiğini aktardı.

 

Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında ise, “ Mardin Valimiz/Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Mustafa Yaman, Milletvekilimiz Sayın Cengiz Demirkaya ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile yaptığımız görüşmede; İlçe merkezlerinde ve kırsal yerlerde meskenlerde ve içme suyu şebekelerinde yapılan elektrik kesintilerinin ortadan kaldırılacağı müjdesi verdiler.” Açıklamasına yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 17:21

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER