banner113

Kılıç, Ak Parti Hiçbir Zaman Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırımı Yapmadı

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “AK Parti hiçbir zaman din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmadı. Herkese eşit mesafede ‘insanlık için, insan olduğumuz için’ hizmetler yapıyor ve yeniliklere imza atıyor”.

Kılıç, Ak Parti Hiçbir Zaman Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırımı Yapmadı

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Genel Merkez MKYK Üyesi Enes Malik Ay, AK Parti Mardin İl SKM Başkanı Mahir Karaboğa, AK Parti Mardin İl gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan, Gazeteci-Yazar Mehmet Çek ve partililerden oluşan heyet eşliğinde Deyruzzaferan Manastırı ‘nı ziyaret ederek, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Sabiha Özmen ile bir araya geldiler.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ziyarette, “Öncelikle bizleri sıcak ve samimi bir ortamda karşılayan misafir eden Sayın Metropolit Saliba Özmen’e heyetim adına şükranlarımı sunuyorum. Bizler kökleri çok geçmişe dayanan, kardeşçe duygularla birbirine sımsıkı bağlı bir halkız. Bunu herkes bu şekilde biliyor ve takdir ediyor”.

AMACIMIZ HERKESİN AK HİZMETLERDEN FAYDALANMASI

Memleketin dertleriyle dertlenerek yola koyulduklarını dile getiren İl Başkanı Faruk Kılıç, “Burada Bir hizmeti yerine getirirken yâda idare noktasında üstümüze düşen vazifeyi yaparken karşımızdakinin hal ve hareketine, yaşantı biçimine, maddi durumuna, etnik durumuna veya inancına bakmadan herkese insani noktada ve eşit mesafede hizmet götürmek için çabalıyoruz. Zaten oluşumlarımızın tamamında da buna yer vermeye çalıştık. Bizler hizmet yürüttüğümüz bu mercilerde eğer toplumun çeşitli katmanlarından kişilerle tolere etmezsek birlik ve kardeşlik unsurunun bir mahiyeti kalmaz. Dolayısıyla amacımız herkesin fikirlerini açıkça söyleyebilmesi, hizmetlerden faydalanması ve tüm oluşumların bir arada yaşayabileceği bir geleceği inşa etmektir. Keşke karşımızda projeleri olan bir parti olsaydı… Sadece konuşmalarda değil, eylemleriyle de bu topraklara, bu medeniyete layık bir yaşam biçimini getiren birileri olsaydı”.

KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR

İl Başkanı Faruk Kılıç, “Bizler bu kadim mekânı tamamen kardeşlik bağlarıyla ziyaret ediyoruz. Farklı bir bakış açısının olmaması lazım. Aksi takdirde biz doğrulardan uzaklaşmış olacağız.  O zaman toplum içerisindeki bu fitne fesat yeniden alevlenecek ve eskisinden daha kötü sonuçlar doğuracaktır. Mardin’in geleceği ve ülkemiz için katkı sunabilecek herkese kapımız açıktır. Ben kürt olduğum için sadece Kürtlere değil ya da ben Müslüman olduğum için sadece Müslümanlara değil, eğer ben burada yaşayan farklı dil ve farklı etnik din anlayışına sahip insanlara hizmet götürmezsem aksi takdirde Allah’ın nezdinde sorumlu olurum”.

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, “AK Parti ülkemize, Mardin’e ve bizlere çok hizmetlerde bulundu. AK Parti’nin yapmış olduğu icraatları unutmak kulak arkası etmek mümkün değildir. Çünkü AK Parti bizim tüm sosyal, dini ve siyasi statülerimizi rahatlıkla kullanabileceğimiz bir duruma getirdi. Bu konularda oldukça rahatladığımızı ifade etmek istiyorum. Kimliğimizi ve dinimizi yaşamamızın önündeki engeller kalktı. Vakıf mallarımız tekrar bizlere iade edildi. Evet, bunların yanında daha sorunlar yok mu? Var tabii ama tüm bunları el birliğiyle çözeceğimize inanıyorum. Ziyaretinizden dolayı da çok teşekkür ediyorum”.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 07:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER