banner113

KESK; “Üyelerimize Açılan Soruşturmalar kabul Edilemez“

KESK Genel başkanı Lami Özgen ve üyelerinin katıldığı basın açıklaması Mardin’in Artuklu ilçesi Karayolları parkında gerçekleşti.

KESK; “Üyelerimize Açılan Soruşturmalar kabul Edilemez“

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen’de yaptığı açıklamada, 11 Ekim 2015 yürüyüş ve eylem kararının KESK genel merkezi tarafından alındığını, bu vesile ile de yerelde hiçbir valinin bu yönlü bir soruşturma açamayacağını en çok Valilik makamı biliyor. Bu nedenle de valilik göz göre göre suçlu duruma düşmüştür. Eğer vali randevu isteğimize onay verseydi, bunları tüm yasal dayanakları ile ona anlatacaktık. Bu soruşturmayı yürütenler, bir şeyi çok iyi biliyorlar ki bu soruşturmanın hiçbir yasal dayanağı yoktur. Sadece yukarıdan alınan talimatlarla açılmış bir soruşturma ve yine yasal dayanaklara bakılmaksızın, verilmiş ağır kararlar vardır. Yasal olmayan bir işlem yapıyor olacak ki yaklaşık beş gündür randevu talebimizi çeşitli bahanelerle geri çevirmektedir. Yine de Mardin valisine sesleniyorum: bugün akşama kadar Mardin’de olacağız. Randevu talebimizde halen ısrarcıyız. Son olarak soruşturma emri veren Mardin Valisinin, raporları gözden geçirerek, soruşturmayı tekrar muhakkiklere göndermesi ve bu hususta da muhakkikler üzerinde baskı oluşturmaması gerekmektedir. Aksi taktirde telafisi mümkün olmayan tahribatlar oluşacak ki bu durum asla kabul edilir değildir.

10 Ekim 2015 Ankara katliamından sonra, tüm ülkede olduğu gibi KESK, DİSK, TMMOB ve TTB çağrısı üzerine 3 günlük yas ve 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilmiştir. bu eylemler çerçevesinde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yöneticileri ve üyeleri de demokratik haklarını kullanmış, yürüyüşler ve basın açıklamaları yapmıştır. Yalnız en yasal hukuki hakkımız olan iş bırakma eylemlerinde bulunmamızdan dolayı ve sendika merkezlerinin aldığı iş bırakma kararlarına uyduğumuzdan dolayı idari soruşturmalara maruz kalmış bulunmaktayız. En ufak bir demokratik eylemimiz çok büyük, geri dönüşü mümkün olmayan cezalara çarptırılmamıza neden olmaktadır. Üstelik, kariyerini daha yükseklere çıkarmak isteyen Mardin Valisi bu durumu şahsi meseleye döküp ilk öğretim müfettişleri üzerinden idari soruşturmalar açılması için baskı yapılmış, İl Müfettişleri de başta üyelerimiz olmak üzere,  okul idarecileri ve Sendika yöneticileri hakkında “devlet büyüklerine hakaretten” memuriyetten çıkarılma cezası ile karşı karşıya bırakılmışlardır. En son 8 yöneticimiz hakkında 11 Ekim 2015 günü yapılan yürüyüş ve basın açıklamaları bahane gösterilmiş, soruşturma sonucu yöneticilerimiz memuriyetten çıkarılma ve sürgün edilme cezasına çarptırılmışlardır. Yöneticilerimiz ne olduğunu anlamadan il teftiş kurulu başkanı tarafından ifadeleri alındıktan sonra, memuriyetlerine son verme ceza teklifleri valiliğe sunulmuştur. İl teftiş kurulu başkanının neye göre karar verdiği pek anlaşılan bu tutumun valinin talimatıyla olduğu aşikardır.  Bu durumun hukukun askıya alındığı ve demokratik sınırlar içinde muhalafet yapan kesimlere göz dağı olduğunu çok iyi bilmekle birlikte, bir an önce diz çöktürmeye yönelik irademiz için tüm demokrasi güçlerinin harekete geçmesini talep ediyoruz”

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 00:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER