Kerkük Heyetinden Mardin Belediyesi’ne Ziyaret

Irak -Kerkük’e bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Ali ve beraberindeki heyet Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu ziyaret etti.Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olan Yeni Tisin Belediyesi, bilgi alışverişinde bulunmak ve belediyecilik uygulamalarını yerinde görmek için heyet halinde Mardin’e gezi düzenledi.

Kerkük Heyetinden  Mardin Belediyesi’ne Ziyaret

            
        Türkiyede’ki bazı illeri ziyaret edip tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla farklı  illere gezi düzenleyen Tisin Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu makamında kabul etti.

         Konukları ile yakından ilgilenen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belediye başkanı ve beraberindeki heyete Mardin ve belediye ile ilgili bilgi verdi.

         Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Ali, Mardin’e hayran kaldıklarını belirterek, ‘’Mardin’in Hoşgörü ve Kültürel alanda layik olduğu konumda olduğunu düşünüyorum. Mardin’in Türkiye’nin diğer şehirlerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu gördüm. Bu güzel şehirde bulunmaktan bir hayli mutluluk duyuyorum. Şehriniz çok güzel’’ dedi.

        Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Ali,  şehirlerinde uygulanmak üzere, kentsel dönüşüm projeleri ve  alt yapı hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini belirtti.

          Şehrin sadece fiziğini değil sosyal dönüşümü de önemsediklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı  Mehmet Beşir  Ayanoğlu, “Altyapı ve kentsel dönüşümde çığır açtık. Sit alanı dediğimiz şehir merkezinde şehrin çehresini değiştirecek hummalı çalışmalar sürdürüyoruz.Kent Merkezinde değişim ve dönüşümü sadece şehrin fiziki yapısında düşünmüyoruz. Sosyal dönüşüme de çok büyük önem veriyoruz. Mardin’in son yıllarda hızla değiştiğine şahit oluyoruz. Vatandaşlarımız yıllarca hayalini kurduğu projelere kavuşuyor. İş merkezlerimiz, otellerimiz, parklarımız ve yeşil alanlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz. Bölgemizdeki insanımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak da eğitim ve kültür alanlarındaki projelerimizi de başarıyla yürütüyoruz.”dedi.

            Mardin Belediyesi ile kardeş belediye olmak istediklerini ısrarla talep eden Başkan Şükrü Ali, bu konuyla ilgili kendi meclislerinde karar aldıklarını ve Mardin’e hayran kaldıklarını ifade ederek, “Biz bu kararı iftiharla ve sevinçle ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

            Bunun üzerine; Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da, “Dillerimiz farklı olsa da, gönüllerimiz bir,, bizler kardeşiz. Ortak medeniyetin insanlarıyız. Ortak kültürel değerlere ve ortak bir geçmişe sahibiz, iki ülke belediyelerinin gelişimini sağlayacak çalışmalara gereken desteği de her zaman veririz.” dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER