banner113

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Mardin'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa ve Diyarbakır'da düzenlenen revizyon toplantılarını bugün Mardin'de sürdürdü. Bakan Yılmaz, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile birlikte Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarının sorunlarını dinledi.Bakan Yılmaz daha sonra GAP Eylem Planı Revizyon toplantısına katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Mardin'de


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin'e yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcının sırada beklediğini belirterek, "Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz" dedi."

 

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin'e yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcının sırada beklediğini belirterek, "Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz" dedi.

 

"GAP Eylem Planı Revizyon Toplantısı"na katılmak için Mardin'e gelen Yılmaz, Movapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni gezdikten sonra, esnafla bir süre sohbet etti.

 

Daha sonra Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in parlayan iller arasında yer aldığını belirtti.

 

Mardin'in her yönden büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

 

"Bir taraftan sınır ilimiz ve ciddi bir ticaret potansiyeli var. Ticarette muazzam imkanları var. 1 milyar dolar ihracat hedefleniyor. Bu noktaya gelmiş bir ilimiz. Diğer taraftan tarihi, kültürü son derece zengin. Turizm potansiyeli son derece üst düzeyde bir ilimiz. Büyük ovaları var. Mezopotamya ovalarına sahip. Burada yeni yaptığımız ana kanallarla birlikte en az 100 bin hektar civarında alanımız sulu hale geliyor."

 

Yılmaz, büyük bir tarımsal üretim yapması beklenen iller arasında olan Mardin'in özellikle gıda sanayisinde çok güçlendiğini vurguladı.

 

Bakanlık olarak Mardin'e çok önem verdiklerini bildiren Yılmaz, uyguladıkları program ve projelerle kentin her zaman yanında olduklarını bildirdi.

 

Mardin'de OSB'de yer kalmadığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

 

"Mardin'e yeni yatırımlar yapılmak isteniyor. Mardin'e yatırım yapmak isteyen 170 yatırımcı yer bekliyor. Son dönemde bir teşvik ilan ettik. Yatırımcıların bu kadar hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri teşvik sistemimiz. Demek ki, çok doğru bir teşvik sistemi yapmışız. Doğru ve güçlü bir teşvik sistemi yapmışız ki, bu kadar büyük bir talep var. Bu kadar büyük bir yatırımcının ilgisi ve alakası var."

 

Mardin'in otelleri, modern sanayisi, lojistik merkezleri ve ticaretiyle geleceğinin çok parlak olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun bölge insanı ve ülkenin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Yılmaz, huzur, kültür ve turizm kenti olan Mardin'in imajına kimsenin gölge düşürmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Eylem Planı Revizyon toplantısına katılmak üzere geldiği Mardin'de basın mensuplarından, bölgenin kalkınmasına katkı sunacak olumlu haber yapmalarını istedi. Yılmaz, "Olumsuz haberlerin, olumsuz yansımaları olur. Buna dikkat edelim. Kırsal alanda yapılan bir münferit olay, yerleşim yerleri merkezindeymiş gibi verilmemesi lazım. Bölgeden yapılan haberler, bölgenin kalkınmasına katkı sağlıyor" dedi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa ve Diyarbakır'da düzenlenen revizyon toplantılarını bugün Mardin'de sürdürdü. Bakan Yılmaz, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ile birlikte Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarının sorunlarını dinledi. Yılmaz, "Bugün sizlerin sorunlarını dinlemeye geldik. Sizler bölgenin bel kemiğisiniz. Son yıllarda yapılan yatırımlarla Mardin, cazibe merkezine dönüştü. Mardinle ilgili daha önce yapılan önyargılar ve tabular, bu yatırımlarla yıkılmıştır. Çok ciddi müteşebisler Mardin'e yatırım yapmak için sıraya girmişler. Mardin artık kabuğunu kırmıştır" dedi.

 

İşadamları, Bakan Cevdet Yılmaz'a elektrikte voltaj oynamaları başta olmak üzere, karşılaştıkları sorunlarını anlattı. Habur Sınır Kapısı'ndaki işleyişten yakınan işadamları, mal ve hizmet sevkiyatında sorun olduğunu ve bunun çözüme kavuşmasını istedi. İşadamı Nasır Duyan, Suriye ile kesilen ihracatın, iç savaşın dinmesi ile yeniden başlamasını ve Nusaybin Sınır Kapısı'nın açılmasını talep etti.

 

Basına kapalı devam eden toplantıdan sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekilerle birlikte Mardin'in ilk avm'si olan Mova Park'ı ziyaret etti. avm ortaklarından Vedat Özçelik'ten bilgi alan Bakan Yılmaz, burada gazetecilerle bir süre sohbet etti. Gazetecilerden bölgeden daha olumlu haber yapmalarını isteyen Bakan Yılmaz, "Bölgemizin daha da kalkınması adına burada basınımıza çok büyük görevler düşüyor. Özellikle bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak haberlerin yapılması noktasında, desteklerini istiyoruz. Olumsuz haberlerin, olumsuz yansımaları olur. Buna dikkat edelim. Kırsal alanda yapılan bir münferit olay, yerleşim yerleri merkezindeymiş gibi verilmemesi lazım.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2012, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER