banner113

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Etkinlikleri Mardin’de Başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerinin startı Savur’un Kırkdirek(Çilsutun) mahallesinde verildi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Etkinlikleri Mardin’de Başladı

Kadın Politikalar Daire Başkanlığı tarafından Mardin'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında 10 gün boyunca etkinlikleri gerçekleştirilecek. İlk etkinlik Savur ilçesine bağlı Kırkdirek mahallesinde çok sayıda kadının katılımı ile başladı. Kadın buluşmasına Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu üyesi Leyla Ferman, Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Melek Kırkdilek ve Savur Belediyesi kadın çalışanları da katıldı. 
Yoğun ilginin olduğu etkinlikte 25 Kasım'ın tarihçesi, kadına yönelik şiddetin türleri ve kadın mücadele deneyimleri anlatıldı.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu üyesi Leyla Ferman DAİŞ'in Şengal'i işgal girişimi ve Ezîdî kadınların buna karşı direnişine anlattı. Sohbet havasında geçen etkinlikte kadınların talebi üzerine mahalle muhtarı ile görüşülerek mahallenin sorunları dinlenildi. Etkinlik sonrası kadınlara farkındalık broşürleri ile Kadın Politikaları Daire Başkanlığının iletişim adresinin yer aldığı fular verildi.

Mardin merkez, ilçe ve mahallelerinde 10 gün sürecek olan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri şu tarihlerde yapılacak: 
17 Kasım Saat 13.00’te Kadın Politikaları Daire Başkanlığı öncülüğünde belediye kadın çalışanların katılımı ile Ayşe Akyüz’ün katledildiği Sulak Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirilecek. 
19 Kasım Saat 10.00’da Dargeçit Semt Pazarında farkındalık yaratmak için saha çalışması yapılacak.
22 Kasım Saat 13.00’de Ortaköy Mahallesi’nde söyleşi gerçekleştirilecek.
23 Kasım Saat 13.00’de Ömerli Semt Pazarında farkındalık yaratmak için saha çalışması yapılacak.
25 Kasım Saat 13.00’de Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’ın moderatörlüğünde Rahşan Anter, Kadın aktivist Hasbiye Günaçan, Mardin Tabipler Odası Kadın Kordinasyon üyesi Dr. Derya Etem ve Filmmor Kadın Kooperatifi kurucusu Melek Özman’in katılımıyla panel düzenlenecek.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 09:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER