banner113

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programına katıldı.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi

Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde Anadolu’nun kurtuluş mücadelesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı’nın kabulü ve yazar Mehmet Akif Ersoy’u anma programı gerçekleşti. Mardin Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan V. Mustafa Yaman, il protokolü, vatandaşlar, idareciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'anı Kerim tilavetiyle devam eden programda günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı.

Okunan şiir, sergilenen tiyatro ve oratoryo çalışmalarıyla devam eden programda Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenmiş şarkılar öğrenciler tarafından seslendirildi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın ortaya çıkışını anlatan oratoryo gösterimi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün il genelinde düzenlemiş olduğu İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda ve Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenci ve öğretmenler ödüllerini Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer’in ellerinden aldığı program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 14:04

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER