banner113

İstanbul'a Mardin Damgasını Vurdu

Mardin Tanıtım Günleri’nde Mardin’in tarihi dokusu, kültürü ve yemekleri tanıtılmaya başlandı.

İstanbul'a Mardin Damgasını Vurdu
Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu ve MAREV işbirliğiyle İstanbul Feshane’de düzenlenen ve 4 gün sürecek Mardin Tanıtım Günleri, Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.


Mardin, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Tanıtım günlerine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ,Abdurrahim Akdağ, ve Muammer Güler , Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Dünyanın en uzun insanı Mardinli Sultan Kösen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu,Mardinli sanatçılar ve sayıda Mardinli katıldı.



Açılış konuşmasını MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter yaptı.Ardından Mardin milletvekili milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol, birer selamlama konuşması yaptılar.

Feshane'de 5-8 Şubat'ta tarihleri arasında düzenlenen "Mardin Tanıtım Günleri"nde, kent, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ile İstanbulluların karşısına çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 01:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER