banner113

İSTANBUL FESHANE'DE MARDİN TANITIM GÜNLERİ YAPILACAK

MARDİNFED öncülüğünde İstanbul Feshane'de Mardin Tanıtım Günleri Yapılacak

İSTANBUL FESHANE'DE MARDİN TANITIM GÜNLERİ YAPILACAK

MARDİNFED öncülüğünde Mardin Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği, İlçe Belediye Başkanlıkları, Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve birçok kuruluş İstanbul Feshane’de yapılacak Mardin Tanıtım Günleri 5-8 Şubat tarihlerinde Gerçekleştirilecek.

5-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan “DİNLERİN VE DİLLERİN ŞEHRİ MARDİN” tanıtım günleri ile İstanbul’daki insanlara anlatmak, tanıtmak, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlamakla birlikte sevgi köprüler kurulması hedefleniyor.

İnanç, tarih ve kültür turizminin kadim şehri Mardin, öyle ya bütün illerin tanıtım günleri oluyor da Mardin neden yoktu? İşte biz de bu amaçla yola çıktık, Allah bizi utandırmasın.

Huzurun, güvenin ve barışın olduğu, farklı din, dil, ırk ve mesheblerin iç içe yaşadığı, farklı kültürlerin zenginliği Mardin’i daha cazip kılmakta bizler de Mardinfed olarak acizane serçe misali bir damla su taşıyabilirsek maksat hasıl olacaktır inşallah.

MARDİNFED öncülüğünde Mardin Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği, İlçe Belediye Başkanlıkları, Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve birçok kuruluş İstanbul Feshane’de yapılacak Mardin Tanıtım Günleri etkinliğine destek sağlamıştır.

Mardin Tanıtım Günleri’nin inanç, tarihsel ve kültürel zenginliklerin yanında yemek kültürünün tanıtılması açısından çok önemlidir. Mardin’in dışarıda Türkiye’de ve Dünya’da gerçek manada tanıtılması, bu etkinliklerin Mardin’in marka değerini yükseltmek, tarımsal ve hayvansal ürünlerle birlikte organize sanayi bölgesindeki sanayici, ticaret ve hizmet sektöründeki ürünler için yeni pazarlar oluşturmak, firmaların kurumsal kimliklerini güçlendirmek hedefimiz olacaktır.

Mardin, Türkiye genelinde birçok şehirden inanç, tarih ve kültür turizmi anlamında daha fazla değere sahiptir. Marka şehri tanıtmak ve turizm potansiyelini pazarlamak öncelikli hedefimiz olacaktır. Dinlerin ve dillerin şehri geçtiğimiz yıllara göre daha fazla turist almaya devam ediyor, amacımız bu sayıyı her yıl daha yukarıya çıkartmak olacaktır.

Billboardlarda, metrobüslerde, otobüslerde, metroda, sopkaklarda, caddelerde, köprülerde her yerde MARDİN: Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a, medeniyetlerin kadim şehri Mardin’i taşıyacağız. İnsanların Feshane’ye gelip buram buram Mardin havasını teneffüs etmesi, Mardinlilerin memleket hasretini gidermesi, bizleri mutlu ve memnun edecektir.

Tanıtım günlerinin amacına uygun ve en iyi şekilde temsil ve tanıtımının yapılması adına biz Mardinlilere Mardin sevdalılarına yani hepimize çok iş düşüyor. Hep birlikte, beraberlik içinde el ele, kol kola, kadim şehrin tanıtımına destek vermeliyiz. İstanbul’daki Mardinfed üyeleri il, ilçe, köy, dernekleri, yönetici ve üyeleri, diğer şehirlerden işyeri ile ev komşularına Mardin’i tanıtmaları adına Mardin’i İstanbul’a taşıyoruz. Herkesin duyarlı olmasını, herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz.

Barışın ve medeniyetin başkenti Mardin Ulucamii, Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Dara Harabeleri, Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriyel Manastırı ve birçok değere sahip zenginlikleri türkiye’yi aşmış, artık uluslararası düzeyde tanıtılması gerekmektedir.

Mardin’in tarihi ve turistik mekanlarının yanında üretilen mahsulleri tanıtmak ve pazarlamak ekonomik anlamda geri dönüşümü şehre yansıtmak ancak bu tanıtımlar sayesinde gerçekleşebilir. Bu avantajı kullanarak marka şehrin ve ürününün marka değerine yeni değerler katacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 15:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER