banner113

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mardin’de

Mardin eski Milletvekili İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından Derik’te şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına yaptırılacak olan 28 derslikli okulun temelini attı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mardin’de

 

 

 

 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gelen içişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de yaptığı ziyaretlerin ardından Derik ilçesine geçti.

Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından makamında şehit edilen Kaymakam Muhammet Safitürk’ün şehit edildiği hükümet konağı kaymakamlık makamında incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu, daha sonra 22. Dönem Mardin eski bağımsız Milletvekili İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından Kaymakam Safitürk’ün anısını yaşatma adına ilçede yaptırılacak olan 28 derslikli okulun temelini attı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile yetkililerle birlikte Derik’e geçen Bakan Soylu, Derik’te göreve yeni başlayan Kaymakam Hakan Kafkas’a makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Şehit edilen Derik eski Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’e gerçekleştirilen saldırı ve saldırının aydınlatılması için yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler alan içişleri Bakan Soylu, daha sonra AK parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da babası olan 22 Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman  Bölünmez’in Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün anısına ilçede yaşatma adına yaptıracağı 28 derslikli okulun temelini attı.

Şehit Kaymakam Safitürk’ün anısını yaşatmak için Derik’e yaptıracağı okulun Şehit Kaymakama Mardinliler adına ödenecek bir vefa borcu görevini de yerine getirmiş olacağını kaydeden Mardin eski milletvekili, İşadamı Süleyman Bölünmez, Derik’e yapılacak okulun merhume olan annesi Hacı Suphiye Bölünmez adına Mardin’de yaptırmış olduğu okulun aynı tip proje ile yaptırılacağını kaydetti.

Derik’te yaptıracağı yeni okulda nice Muhammet Fatih Safitürk’lerin yetişeceğine olan inanç ve beklentisini dile getiren Bölünmez, “Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edilmesinin derin acısı halen yüreğimizdeki sıcaklığı ilk günkü gibi duruyor. Safitürk’ün Derik için, Derikliler için ve Derik’in geleceği için hazırladığı güzelliklerle dolu projeler vardı. O güzel projeleri hayata geçirmesi için Şehit Kaymakamımızın ömrü yetmedi belki ama Derik’in makus tarihini yenebilmesi ve Derikli çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesine katkıda bulunmak için şehit kaymakamımızın adına 28 derslikli bir okul yaptırmayı kararlaştırdık. Böylelikle; şehit Kaymakamımız merhum Safitürk’ün adının ilelebet Derik’te yaşatmış olacağız. Derik bizim, Mardin bizim ve dolayısıyla da bu ülke bizim, hepimizin. Bu ülkenin çocuklarına aydınlık bir gelecek adına bugüne kadar sahip çıktık, bundan sonra da bu böyle olmaya devam edecek. Çocuklarımızın eğitimine yaptığımız yatırımlar; aslında güzel ve aydınlık bir gelecek adına yapılan yatırımlardır. Bugüne kadar Mardin’in farklı ilçelerinde yaptığımız eğitim yatırımlarına böylelikle devasa büyüklükteki bir yenisini daha Derik’te eklememize bizleri muvaffak kılan yüce rabbime binlerce kez hamd ve şükürler ediyorum. Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün adını taşıyacak okulumuzda; daha nice Muhammet Fatih’ler yetişecek, ve bu ülkeye hizmet edecektir. Yapacağımız okulun temelinin akrabası olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun eliyle gerçekleşmiş olması bizim için çok daha anlamlı olmuştur. Bu vesileyle de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun acısını birkez daha paylaştığımızı ve başsağlığı dileklerimizi bütün Mardinliler adına ilettiğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yaptırılacak okulun temeline ilk harcı Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün de akrabası olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile İşadamı Süleyman Bölünmez birlikte attı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 17:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER