banner113

Hedbi: Batı İslam'a borçludur

OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi: Batı İslam'a borçludur

Hedbi: Batı İslam'a borçludur

 OHAK-DER (Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi) Başkanı M. Burhan Hedbi ise batı dünyasının İslam’a borçlu olduğunu söyledi. Hedbi, “Zira İslam, dün Endülüs üzerinden batıyı medenileştirmeyi nasıl başardıysa; bugün de Müslümanlar Fransa’daki olay üzerinden batılılara insanlık dersi vermeyi başarmalıdır. Müslümanlar kendi şanlarına yakışan mutedil olmayı öneren ve orta-vusta yolu seçtiren aklıselim ile hareket etmeliler. Böyle davranarak batının ikiyüzlülüğünü kendi toplumlarına da göstermeliler. Bunun bir yenilgi veya kaçış olabileceğini düşünenlere de Hudeybiye’yi hatırlatarak bu bir kaybediş olmayacak aksine İslam’ın engellenmek istenen yükselişinin önünü açacak bir davranış olacaktır.” dedi.



“Sabır en büyük zaferdir”

Hedbi, “Müslümanlar böyle davranarak; sabrın sonunun selamet ve en büyük zafer olduğunu, bununla toplumların ve milletlerin barış içinde onurlu ve huzurlu bir hayat yaşamalarının ancak ve ancak tahammül kültürünü egemen kılmakla mümkün olabileceğini de öğretecektir.” diye konuştu.



“Bizim de katledilen karikatüristlerimiz vardı”

“Bizim de katledilen karikatüristlerimiz vardı.” diyen Hedbi, “Hem de hiç kimsenin mukaddesatına hakaret etmedikleri halde katledilen karikatüristler! Bırakın katledildi diye birilerinin onlar için yürümesini, kimse onları görmedi bile. Yüzünü göremediğimiz ve Gayr-i Müslimlere gösterilen hassasiyet Müslümanlara da gösterilmedikçe yüzünü hiç göremeyeceğimiz Hanzala'nın çizeri Filistinli Naci Ali de katledilen o karikatüristlerden sadece birisiydi. Çizdiği karikatür hiç kimsenin dini ve ahlaki değerlerine hakaret içermemekteydi. Coğrafyasında işlenen mezalimi görmeyenlere o da arkasını dönmüştü sadece! Ama olsun tüm bu yaşananlara rağmen biz Müslümanlar, dün İslam coğrafyasında işlenen katliamlara sessiz kalan kültürün mensupları şimdi Fransa'da, şurda-burda öldürülürken, aynı hataya düşmeyecek ve dünyaya bir ders vermeliyiz. Batı dünyası Müslüman kıyımına seyirci kalmaya devam ededursun biz Müslümanlar, insanlık ailesinin şerefini kurtarmak adına dik durmaya devam edecek; batının uyguladığı çifte standardın aksine nerede ve kimlerden olursa olsun insan hakları ihlaline, inançların yaşanmasına konulan kısıtlamalara ve insan katline karşı durmaya devam edeceğiz. Zira biz Müslümanlar, zulme uğrayanlara ve zalimlere, öldürülenlere ve öldürenlere; 'siz hangi dine mensupsunuz' demeyen bir kültürün mensuplarıyız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER