banner113

HDP Mardin’de Basın Mensuplarıyla Buluştu

HDP Mardin İl Örgütü, Mardin’deki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

HDP Mardin’de Basın Mensuplarıyla Buluştu

HDP Mardin İl Örgütü, Mardin’deki yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle Maridin Otel’de kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya HDP Mardin İl Eş başkanları Musa Alkan ve Aysel Erol ile HDP’nin yönetimi ile gazete temsilcileri katıldı. Yapılan kahvaltıdan sonra HDP yönetimi adına kısa bir açıklama yapan HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, HDP olarak Mardin’de yeni bir ruhu ve heyecanı yaratmak istediklerini aktararak, “Bizi bekleyen sorunlar çoktur. Hem mevcut toplumsal zeminde yaşanan sıkıntılar hem konjonktürde yaşanan siyasal kriz hem de ciddi bir ekonomik darboğazla yaşadığımız bir kriz var. Bunu birlikte güçlü bir perspektifle bu sorunlara müdahil olmak istiyoruz. Cumhuriyetten bu yana dışlanmış ezilmiş ve kimliksel mücadelenin dışında tüm ezilenlerle birlikte Türkiye siyasetene müdahil oluyoruz. Türkiye halklarına yeni bir umut ışığı yaratmıştır. Dışlanan kimliklerde bir moral kaynağı olmuştur. Türkiye siyasetinde yeni heyecan yaratan bir siyasi parti göremiyoruz HDP dışında. Halkların birlikte yeni bir sürece dahil olmaktır. Demokratik ulus dediğimiz bir perspektifle hareket edeceğiz. Mardin’de de bizi bekleyen bir sürü sorun var. Bu sorunları da hep birlikte çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

Alkan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin “Seçimlerde hangi adaylarla gireceksiniz?” sorusunu yanıt veren Alkan, isimler noktasında şu an için erken olduğunu belirterek, Türkiye’de bakanlık yapabilecek, Türkiye siyasetinde rol oynamış, toplumda ciddi karşılığı olan kesimlerle seçime gireceklerini ifade etti. Alkan, şu an bir ittifak çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. “Mardin’de oy oranınız kaç olur?” şeklindeki soruyu da cevaplayan Alkan, Mardin’de yüzde 70’lere doğru anketlerde yer aldığını kaydederek, hedeflerinin ise yüzde 70’in üstünde olduğunu sözlerine ekledi. Alkan, Mardin’de 6 milletvekilliğinden 5’ini alabilecek güçte olduklarına işaret etti.

 

“Kobanê’nin özgürleştikten sonra neler yapacaksınız?” sorusunu yanıtlayan Alkan, Kobanê’nin insanlığın kalbinin attığı yer olarak tanımlayarak, şöyle devam etti: “Kobanê’de bir ruh oluştu. Yapılandırılması noktasından tutun tüm çalışmalarına ilişkin partimiz bir çalışmanın içerisindedir. Var gücümüzle o programı sürdüreceğiz. Birlikte ancak bunu başarabileceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 21:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER