Genç Müsiad Kariyer Günlerine Midyat’ta Devam Ediyor

Mardin Genç Müsiad Kariyer Günleri Kapsamında Midyat’a Gitti

Genç Müsiad Kariyer Günlerine Midyat’ta Devam Ediyor

 

Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) kariyer günleri kapsamında iş adamları öğrencilere tecrübelerini aktardı.

Mardin'in Midyat İlçesinde bulunan Midyat Telkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Mardin Genç MÜSİAD Başkanı Lokman Günlüoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, GÜNLÜOĞLU öğrencilere tecrübelerini aktardı ve tavsiyelerde bulundu.

Başkan Günlüoğlu, çeşitli mesleklerde çalıştıktan sonra inşaat sektöründe tasarım mesleğine devam ettiğini kaydederek " Bende sizin gibi Endüstri Meslek Lisesi çıkışlıyım. Fakat Endüstri Meslek Lisesi mezunu olmam eğitim hayatıma engel olmadı. Üniversite eğitimimi tamamlayıp mesleki alanda çalışmalarıma başladım. Mesleki çalışmalarıma devam ederken halen bir yandan eğitimime de devam ediyorum. Sizlerin önünde daha önce uygulanan kat sayı engeli yok istediğiniz bölümde üniversite eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Bugün Lise eğitimi neredeyse okuryazarlık gibi bir seviye ye geldi, en azından bir üniversite mezunu olup mesleki çalışmalarınıza da bu şekilde devam etmelisiniz. " dedi.

 

Sinevizyon gösterisi ile devam eden etkinlikte öğrencilere MÜSİAD tarafından hazırlanan "Küresel Çağda Yeni Bir Hilful Fudul" isimli gösterim sunuldu.

 

Daha sonra iş Adamı Mehmet İleri, Ticarete nasıl başladığını, ticaret yaparken karşılaştığı zorlukları iş dünyasında nasıl başarılı olunabileceğini anlattı. Öğrencilere hitaben konuşan İleri,"Önünüzde uzunca bir yol var. Başarılı olmak için eğitiminizi mutlaka tamamlamalısınız. Eğitimsiz olmak büyük eksikliktir, bu yüzden eğitime çok önem vermelisiniz. İnanmaktan ve çabalamaktan vazgeçmeyin. Üreten bir gençlik olun. Yüksek teknolojiyi kullanırken de Yüksek Ahlaklı olmayı kendinize ilke edinin. Sizlere Yunus Emre'nin şu sözünü de hatırlamak istiyorum. Gezdim  Halep ile Şam'ı Eyledim İlmi Talep;  Meğer ilim bir hiç imiş, İlla edep illa edep. " dedi.

 

MÜSİAD Mardin Şube Müdürü Şeyhmus KAYMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Selman Çaktır, Halil Polat, Eyüp Düzgün, Bahattin Akyürek ve Hüseyin Çelik'in de katıldığı kariyer günleri etkinliği Okul Müdürü  Velid Baysoy'a teşekkür ziyareti ve hatıra fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 14:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER