banner113

Gazetecilerden Otopark Tepkisi

Mardin'deki kurum ve kuruluşlara ait otoparklarda gazetecilere ait araçların park edilmesine izin verilmemesine gazeteciler tepki gösterdi.

Gazetecilerden Otopark Tepkisi

Mardin Büyükşehir Belediyesine ait Cumhuriyet Meydanındaki otopark ile Mardin Havalimanındaki otopark için gazetecilerden ücret alınması ile Valiliğin bahçesindeki otoparkta araçlarının park etmelerine izin verilmemesi gazetecilerin tepkisine neden oldu.

Otoparkın gazetecilere ücretli hale getirilmesinin eleştiren gazeteciler,  Özellikle basın mensuplarının yoğun olarak haber yapmak için kullandıkları havalimanı, Mardin Valiliği ile gittikleri sit alanında araçlarını park etmede sıkıntı çektiklerini dikkat çektiler.

Gazetecilerden belediyeye ait cumhuriyet meydanı otoparkı ve havalimanına ait otoparkı kullanmaları için gazetecilerden ücret talep edildiğini, buna karşın kamu görevi yapan gazeteciler gibi diğer kurum personellerinin otoparktan ücretsiz yararlanmayı sürdürdüğünü söyledi. 

Başbakanlık genelgesine göre sarı basın kartı sahibi gazetecilere resmi kurumlara bağlı otoparkların ücretsiz kullandırılması gerektiğini vurgu yapan Mardinli Gazeteciler bu konuda Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunarak bu konuda gerekli düzeltmelerin yapılmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 03:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER