banner113

Eşbaşkan Türk, 7. Dünya Su Forumu İçin Güney Kore'de

11-18 Nisan tarihleri arasında Güney Kore'de düzenlenen 7. Dünya Su Forumu’na Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, katılım sağladı.

Eşbaşkan Türk, 7. Dünya Su Forumu İçin Güney Kore'de

Forum'da, günümüzde suyun değerine dikkat çekilirken tükenmekte olan su kaynaklarına da vurgu yapıldı.

Güney Kore’nin Daegu ve Gyeongjiu kentlerinde Birleşmiş Milletler HABİTAT, Küresel Şehirler Ağı (ICLEI), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum tarafından organize edilen 7. Dünya Su Forumu'na (WWF) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek, MARSU Genel Müdür Yardımcısı Baran İlhan'ın yanı sıra Türkiye’den 40 belediye başkanı, belediye başkan vekili, su ve kanal hizmetleri genel müdürleri ile belediye genel sekreterleri katıldı.

11-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği tarafından da desteklenen 7. Dünya Su Forumu’nda, "Günümüzde suyun değeri", "Tükenmekte olan suyun etkin kullanımı",“Yerel Şehir Su Meseleleri”, “Şehirlerde Su İşlerinin Son Durumu”, “Entegre Şehir Suyu Yönetimi İçin Diyalogları Sağlamlaştırmak”, “Ev Sahibi Şehirlerin Su Endüstrisi Politikası, Günlük Maksimum Yük Uygulaması”, “Çok Dereceli Yönetim Ve Uygunlaştırılmış Mali Politikalar Yoluyla Sürdürülebilir Su Yönetimi”, “Pratikte Şehir Su Yönetimi”, “Su Kalitesi, Atık Su Ve Ekosistem Yönetimi”, “Şehircilik Ve İklim Değişikliği”, “Sürdürülebilir Su Ve Temizlik Hizmetleri İçin Eşlerarası Ortaklık” gibi konular ele alındı.  DBP'li belediye eşbaşkanları ve yöneticilerinin DBP'li belediye olarak ekolojiye verdikleri önemin tartışıldığı Forum, dünya ülkelerinin çözüm önerilerine ilişkin yapılan fikir alış verişi ile devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 14:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER