banner113

Eş Başkanlar Barış Mitingine Yönelik Yapılan Bombalı Saldırıyı Kınadı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ankara’daki Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırıyı kınamak için mesaj yayınladı.

Eş Başkanlar Barış Mitingine Yönelik Yapılan Bombalı Saldırıyı Kınadı

Eş Başkanların kınama mesajında şu ifadelere yer verildi: ‘’Reyhanlı, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’ ta yapılan kalleşçe saldırıların devamı olan Ankara’ daki Emek, Barış ve Demokrasi mitingindeki katliam, savaşta ısrar politikalarının devamı niteliğindedir. Bu katliamın yaşanmasına sebep olan ve önlem almayan sorumlular derhal yargılanmalıdır. Aylarca Kürdistan’da sokağa çıkma yasaklarıyla, onlarca sivilin yaşamını yitirmesi, Belediye Eş başkanların ve siyasi parti yöneticilerinin tutuklanması süreciyle bağlantılı olan bu katliamda, onlarca insanımız yaşamını kaybetmiş olup her geçen an bilanço daha da ağırlaşmaktadır. Bu katliamın failleri kadar azmettiricileri, destekleyicileri ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler vicdanlarda ve tarih huzurunda sorumludurlar.

Bu katliam ve savaş konseptini etkisizleştirmek, ancak demokratik mücadeleyi yükseltmekle mümkün olacaktır. Tüm demokrasi ve özgürlükçü güçlerin halklarımızın birlik olup ve ortak hareket ederek demokrasi mücadelesiyle, kalıcı barışın sağlanacağına inanıyoruz.

Ankara katliamını nefretle kınıyoruz ve katliamcılardan korkmadığımızı özellikle belirtmek istiyoruz.  İnsanlık tarihine "Kanlı Cumartesi" veya "Kanlı 10 Ekim" olarak geçecek olan bu katliamı lanetliyor, halklarımızın barış ve kardeşlikte ısrarını özgür gelecekte buluşma umudumuzu yeniliyoruz

. 

İnsanlık değerlerine karşı gerçekleştirilen katliamda yaşamını kaybeden, yüreği barış içim çırpınan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifalar diliyoruz. Saygılarımızla, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet TÜRK – Februniye AKYOL AKAY, Belediye Meclis Üyeleri ve Çalışanları’’.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 06:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER